11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCorpul de Control al Guvernului, în Vâlcea

Corpul de Control al Guvernului, în Vâlcea

VÂLCEA. Activitatea a şase instituţii deconcentrate din judeţul Vâlcea este verificată de Corpul de Control al Guvernului. Instituţiile deconcentrate controlate sunt: Garda Financiară, Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspecţia în Construcţii, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor.

„Verificăm tot ceea ce înseamnă organizare, funcţionare şi transparenţă. Vrem să vedem dacă pentru anumite acţiuni făcute reprezentanţii vâlceni au justificări. Nu facem această acţiune ca să dăm certificat în alb cuiva sau să îi tăiem capul, ci să vedem care sunt problemele de organizare. Facem control ca să vadă şi inspectorii cum e să fie şi ei verificaţi“, a declarat secretarul de stat Emanuel Neguţ, şeful Corpului de Control al Guvernului. Controlul instituţiilor deconcentrate a început pe 12 noiembrie şi durează două săptămâni, după care va fi redactat în raport care va fi făcut public. În această perioadă, pe lângă instituţiile deconcentrate din Vâlcea mai sunt controlate şi cele din judeţele Argeş, Braşov şi Buzău.

Agentul economic e un partener al statului

 

Emanuel Neguţ a precizat că vor fi verificate instituţiile deconcentrate din toate judeţele ţării pentru a face o evaluare. „Ne interesează o îmbunătăţire a imaginii structurilor de control. Ne interesează o atitudine pozitivă a inspectorilor în relaţia cu oamenii controlaţi şi vrem ca ei să îi respecte pe cetăţeni. Totodată, vrem să vedem dacă avem controale direcţionate“, a spus secretarul de stat. Emanuel Neguţ a mai susţinut că, în ultima perioadă, s-au pierdut foarte multe acţiuni în instanţă pentru că nu se poate demonstra de ce o anumită persoană a primit amenda maximă şi nu minimă. Secretarul de stat a susţinut că inspectorii trebuie să înţeleagă că agentul economic e un partener al statului. În ceea ce priveşte corupţia în aceste instituţii, Emanuel Neguţ a afirmat că lucrurile se mişcă în direcţia combaterii acestui fenomen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS