14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Cioroianu, nesancţionat pentru declaraţiile sale

Adrian Cioroianu, nesancţionat pentru declaraţiile sale

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a abţinut ieri de la soluţionarea petiţiei depuse de Romani Criss împotriva ministrului de externe Adrian Cioroianu pentru declaraţiile făcute de acesta în legătură cu deportarea infractorilor în deşert. Colegiul şi-a motivat decizia prin faptul că s-ar fi antepronunţat printr-un comunicat, emis pe 6 noiembrie, prin care CNCD a condamnat public declaraţiile şefului diplomaţiei. „Dacă ne-am antepronunţat, nu putem să soluţionăm aceeaşi petiţie. Noi am condamnat public, am considerat declaraţiile ministrului de externe ca fiind nepotrivite, este un blam public“, a explicat preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Scăpat de sancţiune, ministrul Cioroianu a recidivat, prin alte propuneri dubioase, care au stârnit critici din partea reprezentanţilor romilor. Ieri, deputatul Nicolae Păun, reprezentantul romilor în parlament, a criticat cele două propuneri venite din partea ministrului de externe privind angajarea de romi în consulate şi realizarea unei hărţi a migraţiei. La seminarul „Romii şi migraţia în spaţiul european“, ministrul afirmase că intenţionează să angajeze cetăţeni de etnie romă în cadrul consulatelor României din străinătate, cu condiţia ca aceştia să locuiască legal în ţările respective. El a spus că prin această măsură speră să uşureze accesul cetăţenilor romi la consulatele şi ambasadele româneşti.

Păun a primit pe un ton critic ideea lui Cioroianu, afirmând că îl face să se gândească la „două diplomaţii“. „Nu ştiu de ce ne trebuie etnici romi în consulate“, a adăugat el.

Deputatul a criticat şi cea de-a doua propunere a ministrului de externe – întocmirea unei „hărţi“ a repartiţiei membrilor comunităţii rome atât în Italia, cât şi în alte state europene. „Nu putem vorbi într-un val de migraţie de o hartă. Unde se aşază aceşti oameni?“, a argumentat Păun, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII