6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSinguri împotriva zăpezii

Singuri împotriva zăpezii

La Craiova nu s-a constituit încă alianţa contra iernii, din pricină că licitaţia pentru desemnarea firmelor participante la deszăpezire a intrat în impas.

Anunţatele căderi de zăpadă ar putea prinde Primăria Craiova singură pe frontul deszăpezirii. Licitaţia prin care an de an sunt alese firmele care să pună umărul la degajarea zăpezii de pe arterele Băniei s-a întins mai mult decât apreciaseră oficialii, astfel că până acum nu a fost încheiat nici un contract pentru deszăpezire. Reprezentanţii primăriei nu au precizat care sunt motivele tergiversării, invocând restricţiile impuse de lege în cazul comunicării informaţiilor, dar au confirmat că licitaţia, la care şi-au depus oferte destule societăţi, este în derulare. Viceprimarul craiovean Gheorghe Nedelescu a spus doar că „au fost nişte probleme“ care acum s-au rezolvat. „Contractele nu sunt încheiate, dar vă asigur că vor fi semnate în scurt timp cu fimele care au cele mai mici preţuri“, a declarat Nedelescu, dând de înţeles că se lucrează la desemnarea câştigătorilor licitaţiei.

 

Salubritatea, la start

 

În Craiova participă anual la deszăpezire cu diverse utilaje 10-11 firme, sub comanda Serviciului Public de Salubritate şi alături de regiile autonome din subordinea administraţiei publice locale. Directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu, susţine că unitatea poate interveni şi singură în caz de înzăpezire a străzilor, cel puţin pe arterele importante.

„Noi deţinem mai multe utilaje specifice deszăpezirii, iar necesarul de materiale care se împrăştie pe drumuri pentru curăţare este asigurat. Dacă ninge, putem utiliza 15 maşini şi instalaţii pentru degajarea străzilor şi aplicarea antiderapantelor“, a arătat directorul Ciobanu. El a afirmat că în depozitele Salubrităţii s-au strâns până acum 1.500 de metri cubi de nisip, 350 de tone de sare, 80 de tone de clorură de calciu şi 37 de tone de clorură de magneziu, îndeajuns pentru a face faţă ninsorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS