20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMort printre străini

Mort printre străini

Familia lui Marian Buzatu Nazian, doljeanul ucis duminică în Italia, face eforturi supraomeneşti pentru a strânge câteva mii de euro, pentru a-l aduce acasă şi înmormânta creştineşte pe Marian.

Speranţa într-o viaţă mai bună s-a spulberat pentru familia Buzatu din comuna doljeană Daneţi. Plecaţi aproape toţi în Italia la muncă pentru a strânge banii cu care să-şi ridice o casă, membrii familiei Buzatu au rămas şi fără sprijin, şi fără bani, în sărăcia în care trăiesc de ani buni. Marian Buzatu Nazian, de 31 de ani, din Daneţi, a murit după ce a fost împuşcat, duminică seară, la Castelvolturno, în apropiere de Napoli. A lăsat doi copii, iar bruma de bani pe care o strânsese familia Buzatu nici măcar nu ajunge pentru a aduce acasă trupul neînsufleţit al lui Marian. Familia vrea să-l aducă acasă şi să-l înmormânteze creştineşte. Dacă nu strâng banii în câteva zile, trupul doljeanului va fi incinerat. Au reuşit să obţină o amânare de câteva zile, prin mutarea cadavrului la altă morgă. „Nu ştiu de unde să strângem atâţia bani. Am dat tot ce am avut, pentru că ne costă cam 3.500 de euro. Trebuie să-l luăm, pentru că au spus că îl ard. Am vorbit şi au zis că îl mută la altă morgă câteva zile, până mai strângem ceva bani“, a povestit Geanina Buzatu.

 

„L-au executat pe stradă“

 

Deşi anchetatorii italieni au comunicat că au două ipoteze în acest caz, o reglare de conturi între români sau o răzbunare a proprietarilor vilelor din zona în care a fost găsit cadavrul, familia victimei susţine că Marian a fost executat pe stradă. Marian Buzatu lucra ca muncitor cu ziua în construcţii. Duminică seară, a stat mai mult la muncă împreună cu prietenul său, pentru a câştiga un ban în plus. În drum spre casă s-au gândit să cumpere ceva de mâncare şi, în timp ce mergeau pe o stradă, mai mute persoane dintr-o maşină au dechis focul asupra lor. „Băiatul care era cu el în seara aceea a spus că mergeau pe biciclete şi dintr-o maşină au tras cu pistoalele în ei. Bărbatul meu a fost nimerit, iar celălalt a scăpat. Nu au ce să scoată despre el pentru că era cuminte, nici măcar o amendă nu a avut în viaţa lui. L-au executat pe stradă“, a mai spus Geanina Buzatu.

Spusele femeii sunt întărite de primarul comunei. „Sunt o familie de oameni nevoiaşi, pe care îi aveam la ajutorul social. Au plecat în Italia să muncească, pentru a-şi face o căsuţă. El era un om cumsecade. Cred că au tras în el pentru că l-au văzut mai brunet la faţă“, a explicat Constantin Spiridon, primarul din Daneţi.

Atenţionări

Ministerul român de externe a inclus Italia în lista ţărilor cu riscuri pentru cetăţenii români, alături de Mexic, Iran, Costa Rica şi Bulgaria. Atenţionările asupra călătoriilor în Italia se află pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, unde este prezentat textul integral al decretului-lege aprobat de guvernul italian privind expulzările imigranţilor infractori.

Ajutor

Ieri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Daneţi, încheiată la ora 16.00, s-a aprobat acordarea sumei de 500 de euro ca ajutor familiei Buzatu. Alături de Primăria Daneţi au contribuit cu bani şi mai mulţi români din Italia şi toate rudele victimei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII