12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinori cercetaţi pentru furt

Minori cercetaţi pentru furt

Doi minori din Craiova au fost identificaţi de poliţişti ca autori ai mai multor furturi de mopede şi acum sunt cercetaţi în stare de libertate. Poliţiştii Secţiei 4 Craiova au confiscat 15 motoscutere fără acte de provenienţă de pe raza localităţilor Şimnicu de Sus, Podari, Segarcea, dar şi din cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Efectuând cercetări în continuare, poliţiştii au constatat că mopedele indisponibilizate de la cumpărătorii de ocazie fuseseră furate din Craiova, în perioada iulie – noiembrie 2007, de doi minori, Florin I., de 16 ani, şi Daniel Z., de 12 ani, ambii din municipiu. Aceştia le vindeau sub preţul pieţei, în funcţie de starea tehnică, la cinci – zece milioane de lei vechi bucata. „Există date că sunt şi alte persoane implicate în comiterea acestor furturi“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor participanţilor la comiterea furturilor şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Tâlhari la drumul mare

 

Poliţiştii din Bârca au fost sesizaţi duminică noapte de Ioan I., de 60 de ani, din Bacău, despre faptul că, în timp ce se deplasa împreună cu soţia pe o stradă din comună, doi tineri necunoscuţi i-au furat o geantă cu 55 de lei şi un lănţisor de aur de aproximativ şapte grame. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat trei autori, Cosmin B., Nicuşor P., ambii de 14 ani, şi Florin B. de 16 ani, din comuna Bârca. S-a stabilit că, după comiterea tâlhăriei, au împărţit bunurile furate şi au aruncat geanta în incinta târgului de săptămână din localitate.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Cei trei „haiduci“ sunt acum cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS