13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul Păcuraru s-a întâlnit cu pensionarii la discotecă

Ministrul Păcuraru s-a întâlnit cu pensionarii la discotecă

Ex-pesedita Silvia Drăghici de la Pensii şi ex-democratul Cristinel Cârloganu de la Şomaj au chiulit de la serviciu pentru campania liberalilor.

OLT. Liberalii au ajuns rău. Ce poate demonstra mai bine acest lucru decât faptul că l-au trimis pe Paul Păcuraru, ministrul muncii, să ceară voturile pensionarilor, masă de manevră pentru PSD şi Ion Iliescu până deunăzi. Întâlnirea ministrului cu pensionarii s-a consumat în „Capitol“, discoteca de lângă bazarul din Zahana. Sala a fost umplută până la refuz cu reprezentanţii vârstei a treia, aşezaţi frumos pe scaune, poziţie în care l-au ascultat pe ministru povestindu-le despre creşterile pensiilor în acest sfârşit de an şi la începutul anului viitor.

După ce a terminat ce a avut de spus, pentru că se grăbea să ajungă la Craiova, Paul Păcuraru a cerut să nu i se pună întrebări, pentru că nu are timp să răspundă. El l-a trimis pe consilierul local Gheorghe Stoica, fost liberal de-al lui Câmpeanu, ex-democrat şi apoi independent, prezent la întâlnire, să-i aducă nişte cărţi de vizită de la şofer, pentru a le lăsa celor cu probleme şi care vor să-l contacteze telefonic sau prin e-mail.

În afară de Marian Taifas, candidatul PNL la Primăria Slatina, principalul sponsor al întâlnirii (produse de patiserie, biscuiţi, sucuri, apă şi bere), preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, vicepreşedinţii Ştefan Gherghina şi Viorel Dumitrescu, au mai fost prezenţi şefii a două dintre cele trei deconcentrate în subordinea lui Păcuraru. De la program au chiulit, pentru a face campanie electorală liberalilor, Silvia Drăghici, directoarea Casei Judeţene de Pensii, trecută de la PSD la PNL după alegerile din 2004 pentru a-şi păstra funcţia, şi Cristinel Cârloganu, directorul AJOFM, demisionar din PD. A absentat şi democratul Eugen Mitu de la ITM.

 

Pomelnicul de campanie

 

Ministrul liberal le-a repetat pensionarilor ceea ce a spus în conferinţa de presă de la sediul PNL, care a precedat întâlnirea de la discotecă. Şi anume că pensiile s-au majorat de la 1 noiembrie cu 30%, la 541 de lei punctul de pensie, şi că se vor majora din nou de la 1 ianuarie, cu încă 7,5%, la 581 de lei punctul. Păcuraru i-a mai invitat pe pensionarii din sistemul public, rămaşi fără soţi cu zece ani în urmă şi nerecăsătoriţi, dacă au pensii mai mici de 364 de lei, condiţii ce trebuie îndeplinite cumulativ, să depună dosare pentru a primi 90 de lei pensie de urmaş de la 1 ianuarie. Şi vârstnicii de la ţară, care au mai puţin de 140 de lei pe lună şi cărora le-au decedat soţii în urmă cu zece ani şi nu s-au recăsătorit, vor primi tot de la 1 ianuarie, dacă depun documentele în decembrie, 35 de lei.

Tot pe pomelnicul de campanie, Paul Păcuraru a trecut şi majorarea alocaţiei universale pentru copii de la 25 la 32 de lei, salariul minim brut pe economie la 500 de lei – stabilit zilele trecute, ridicarea plafonului pentru ajutorul de încălzire la 650 de lei. Conversia celor şase călătorii CFR, la care pensionarii au dreptul anual, în bani şi plata grupelor de muncă au fost trecute de ministru la capitolul „nerealizări“, sub motivul că bugetul nu poate suporta aceste cheltuieli.

 

Poziţie contradictorie în privinţa referendumului

 

Ministrul muncii a avut o poziţie contradictorie în privinţa referendumului. El a spus că „tema referendumului“ băgată peste alegerile europarlamentare este „parazită“ şi a fost introdusă de preşedintele Băsescu pentru a fi asociată cu PD şi PLD, în beneficiul celor două partide susţinute de el. În calitate de iniţiator în trei rânduri al introducerii votului uninominal (în 1998, 2003 şi 2005), ministrul a spus că PNL susţine referendumul şi cere oamenilor să voteze, subliniind însă că legea votului uninominal mixt, pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea în parlament, mai are nevoie doar de o semnătură, cea de promulgare a preşedintelui Băsescu, pentru a intra în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS