Acasă Local UTI, la mâna copiilor

UTI, la mâna copiilor

Proiectul de transformare a platoului şi a grădinii de la Teatrul Naţional este blocat de Primăria Craiova în favoarea Orăşelului Copiilor.

Lucrările de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ nu vor începe decât după desfiinţarea Orăşelului Copiilor, pe care Primăria Craiova intenţionează să-l amenajeze şi în acest an pe vechiul amplasament, a declarat ieri primarul Antonie Solomon. În aceste condiţii, firma UTI, căreia i s-a încredinţat investiţia după două licitaţii, n-are decât să-şi pună pofta-n cui de cele 60 de miliarde de lei vechi pe care le va încasa pentru execuţie. „Noi am grăbit cât s-a putut procedura de achiziţie, dar acum a venit iarna şi mă gândesc că oricum s-ar lucra greu. Aşa că nu o să-i punem firmei UTI platoul la dispoziţie, mai bine lăsăm Orăşelul Copiilor să funcţioneze şi în această iarnă, să se bucure micuţii de el“, a declarat Antonie Solomon.

Directorul UTI Oltenia, Cristian Ignat, spune că societatea a semnat deja contractul cu primăria.

„Noi am semnat contractul, acum este la primărie. Până la obţinerea tuturor avizelor o să mai treacă un timp. Dacă primim ordinul şi vremea ne permite, ne putem apuca de lucru şi iarna. Până atunci însă nu putem organiza şantierul“, a afirmat Ignat. El nu a comentat decizia primarului de a amâna construcţia de la Teatrul Naţional, mai ales că s-a fript o dată cu graba, în cazul noului centru al Băniei. „În definitiv, ne-am mai grăbit o dată, cu şantierul de la centru, şi aţi văzut ce-a ieşit: toată lumea a sărit pe noi“, a recunoscut directorul UTI Oltenia.

De la centru la teatru

 

Primăria s-a căznit o jumătate de an ca să găsească un constructor pentru realizarea unui nou platou la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“. Cu totul, şapte oferte au fost depuse la sediul administraţiei, în două tranşe. Primele cinci au fost descalificate pentru neîndeplinirea condiţiilor tehnice, licitaţia fiind anulată. Cunoscând cerinţele primăriei şi potenţa declarată a concurenţei, două dintre cele cinci firme au participat şi la a doua licitaţie, UTI şi Novara. Nici de această dată comisia de analiză a ofertelor nu s-a lăsat impresionată.

Exit mobile version