15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul de Urgenţă Slatina, la cota de avarie

Spitalul de Urgenţă Slatina, la cota de avarie

OLT. Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a ajuns să funcţioneze la cota de avarie, managerul unităţii, Florian Dumitrescu, declarând ieri că singura soluţie este rectificarea bugetară, aşteptată cu sufletul la gură de majoritatea unităţilor sanitare.

„Contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări a fost încheiat doar pentru primele nouă luni ale anului, iar acum mai avem bani doar pentru urgenţele majore. Avem nevoie de mulţi bani pentru că pe lunile din trimestrul IV suntem descoperiţi“, a declarat Dumitrescu.

Spitalul „înghite“ lunar între 40 – 43 de miliarde de lei vechi, numai salariile însemnând 59% din total, iar prin ocuparea posturilor rămase vacante la ultimul concurs cheltuielile cu personalul ar creşte la 62-63 % din total. Liderul sindicatului asistenţilor din spital, Roxana Dragomir, a declarat că, în cazul în care membrii de sindicat nu-şi primesc banii, vor ieşi în curtea spitalului, chiar dacă tichetele de masă au început să se împartă încă de vineri.

Datoriile acumulate de Spitalul Judeţean de Urgenţă se ridică la aproape 200 de miliarde de lei vechi, ajungându-se cu achitarea restanţelor doar la nivelul lunii noiembrie 2004.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS