Acasă Local Învăţământul mehedinţean, decapitat

Învăţământul mehedinţean, decapitat

Mehedinţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a rămas fără conducător. După ce mai bine de şapte luni inspectorul şcolar general Doiniţa Chircu a fost în incapacitate de a conduce, fiind în concediu medical prelungit, luni Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a hotărât demiterea acesteia.

În spatele acestei schimbări din funcţie, după cum susţine fosta inspectoare Chircu, s-ar afla chiar secretarul de stat al MEC, Svetlana Preoteasa. Fosta inspectoare Doiniţa Chircu a organizat pentru ultima oară la Inspectoratul Şcolar Judeţean din Mehedinţi o conferinţă de presă la care a invitat mass-media pentru a demasca interesele politice din spatele acestei demiteri.

„Conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării a făcut tot posibilul să îmi găsească nod în papură şi să mă destituie. După două evaluări la care comisia m-a găsit capabilă să conduc învăţământul din Mehedinţi, s-a ordonat politic să mai fiu evaluată o dată, iar aceeaşi comisie de data asta m-a notat cu calificativul nesatisfăcător. În spatele acestei schimbări este noul curent politic penelist, care prin secretarul de stat, Svetlana Preoteasa, m-a înlăturat politic, în ideea de a numi în locul meu un inspector liberal“, a declarat Doiniţa Chircu.

Nemulţumită că a fost schimbată din funcţie politic şi nu a fost lăsată să-şi ducă la sfârşit mandatul, Chircu a deschis şase procese împotriva ministerului, dintre care unul la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„O să mă judec cu ei până la Strasbourg şi o să le demonstrez că m-au schimbat din funcţie pe nedrept şi îi transmit prin această conferinţă secretarului de stat Svetlana Preoteasa că nu poate face ea jar cât pot eu să mănânc“, a mai declarat Doiniţa Chircu.

Exit mobile version