Acasă Local Gorj Conducerea Societăţii de Ştiinţe Istorice, aleasă la Târgu Jiu

Conducerea Societăţii de Ştiinţe Istorice, aleasă la Târgu Jiu

GORJ. Conducerea Societăţii de Ştiinţe Istorice (SSI) din România a fost aleasă la sfârşitul săptămânii trecute, în urma Conferinţei Naţionale care s-a desfăşurat la Târgu Jiu, în sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“. La întâlnire au participat delegaţi din partea a 23 de filiale din ţară şi chiar de la Chişinău. În funcţia de preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Istorice a fost reales Ioan Scurtu, profesor universitar la Universitatea din Bucureşti, iar printre vicepreşedinţi se numără şi Gheorghe Nichifor, profesor de istorie şi director al Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“.

SSI a luat fiinţă în anul 1949 şi este una dintre cele mai vechi organizaţii din ţară. Din aceasta fac parte profesori de istorie din învăţământul universitar şi preuniversitar, muzeografi, arhivişti, cercetători şi alţi pasionaţi de istorie. Filiala din judeţul Gorj este una dintre cele mai puternice din ţară, având peste 150 de membri din diverse domenii de activitate.

Mai multe ore de istorie în şcoli

Cu ocazia conferinţei de la Târgu Jiu, reprezentanţii SSI şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la modul în care a ajuns să se predea istoria în şcoli. Gheorghe Nichifor a spus că o delegaţie din partea organizaţiei va avea o întâlnire cu responsabilii din Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului: „S-a exprimat totala insatisfacţie cu privire la modul în care a ajuns să se predea istoria în şcoli. S-a ajuns la o singură oră pe săptămână în liceu. O delegaţie a societăţii va merge să discute cu responsabilii ministerului cu privire la această situaţie“.

Exit mobile version