11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetriştii din Târgu Jiu s-au săturat de piraţi

Taximetriştii din Târgu Jiu s-au săturat de piraţi

La sfârşitul săptămânii trecute, o parte din taximetriştii cu acte în regulă s-au adunat în faţa primăriei pentru a protesta. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu se implică mai mult în scoaterea de pe piaţă a taximetriştilor care practică ilegal această meserie.

În municipiul Târgu Jiu îşi desfăşoară activitatea peste 400 de taximetrişti, care plătesc lună de lună contribuţiile şi care au autorizaţie de la primărie. Mulţi dintre aceştia au autoturismele cumpărate în leasing, sunt datori la bănci şi sunt nemulţumiţi de faptul că în oraş circulă aproximativ 150 de taximetre neautorizate.

La sfârşitul săptămânii trecute, o parte din taximetriştii cu acte în regulă s-au adunat în faţa primăriei pentru a protesta. După primele claxoane, oamenii au fost nevoiţi să înceteze protestul spontan şi au fost chemaţi la discuţii cu autorităţile locale. „Cei care nu au tăbliţe cu autorizaţia de la primărie sunt «piraţi». Rugăm cetăţenii din Târgu Jiu, şi nu numai, să nu se mai urce în maşinile care nu au autorizaţie. Sunt peste 150 de astfel de maşini, şoferi care lucrează ilegal şi ar trebui scoşi de pe traseele noastre. Vin şi stau în staţii, nu este corect. Noi plătim taxe, suntem la zi cu ele, nu ne este uşor. Dacă nu am fi vrut să fim în legalitate ne era mai uşor şi nouă. Avem autorizaţii şi vrem ca aceia care nu au să-şi rezolve problemele“, a declarat Costi, taximetrist din Târgu Jiu.

 

Soluţii şi promisiuni

 

Taximetriştii le-au propus autorităţilor locale o serie de posibile măsuri împotriva pirateriei. „Controale mai multe pentru că maşinile fără acte afectează munca noastră, a celor cu acte, nu mai suportăm această situaţie. Sperăm ca autorităţile să o rezolve, să facă totuşi ceva în legătură cu cei care practică ilegal meseria de taximetrist“, a afirmat Constantin Racoceanu.

„Lumea trebuie educată să nu se mai urce în maşinile care nu au plăcuţe şi firmă. Ei nu eliberează nici bonuri. Trebuie să intre în legalitate“, a menţionat Artur, alt taximetrist din municipiul Târgu Jiu. „Taximetriştii sunt, pe bună dreptate, nemulţumiţi. Există taxiuri «pirat». Vom efectua mai multe controale. Vom încerca să rezolvăm această problemă. Îi vom depista pe oamenii care practică ilegal această meserie“, a spus Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Autorităţile le-au promis taximetriştilor că vor monitoriza mult mai bine staţiile de taxi şi dispeceratele, că vor vor efectua mai multe controale. La întâlnire au participat reprezentanţii taximetriştilor, ai Poliţiei Rutiere Târgu Jiu, ai Poliţiei Comunitare şi cei ai Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS