10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRegele Mihai, la Mănăstirea Tismana

Regele Mihai, la Mănăstirea Tismana

Regele Mihai al României şi-a serbat ziua numelui la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj. Zeci de credincioşi şi simpatizanţi ai regelui au venit la sfântul locaş pentru a asista la liturghie şi a-l felicita pe Majestatea Sa, Mihai I.

Fostul suveran al României, regele Mihai, şi-a sărbătorit onomastica la Mănăstirea Tismana, unde familia regală a sosit miercuri seară. În fiecare an, regele Mihai alege altă mănăstire unde este sărbătorit: „Ziua Sfântului Mihail este foarte importantă în familia noastră, în fiecare an alegem altă mănăstire din România unde mergem. La Mănăstirea Tismana nu am mai fost de 11 ani. Este un pic frig aici, dar ne place, este foarte frumos şi am vorbit cu Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan să venim şi altădată, dar să stăm trei sau patru zile“, a spus principesa Margareta. Familia regală a fost întâmpinată cu pâine şi sare de către Mitropolitul Olteniei, Teofan, şi de măicuţele de la Mănăstirea Tismana. Regele a fost aşteptat de numeroşi credincioşi.

Momente de reculegere

Regele Mihai, regina Ana şi principesa Margareta au profitat de cele câteva ore petrecute aici pentru a se reculege. Cei trei membri ai familiei regale au asistat la liturghie şi au primit de la Mitropolitul Olteniei, Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan, şi de la măicuţele de la lăcaşul de cult o icoană cu Sfânta Fecioară Maria şi două covoraşe ţesute de călugăriţe. La finalul slujbei, Mitropolitul Teofan a spus o rugăciune pentru sănătatea oaspeţilor: „Ne bucurăm că Majestatea Sa a ales ca de ziua onomastică să vină în locurile în care au venit zeci de voievozi ai Ţării Româneşti şi unde Tudor Vladimirescu a pregătit armata sa împotriva ocupanţilor străini. Şi ne bucurăm şi pentru că Majestatea Sa a decis să petreacă împreună cu locuitorii oraşului Tismana“, a precizat ÎPS Teofan.

Felicitat de oamenii simpli

De ziua numelui său, regele Mihai a fost felicitat de gorjenii care au venit special la mănăstire pentru a-l vedea pe fostul suveran. „Am auzit la radio că va veni regele şi am venit să-l văd. A fost emoţionant momentul, de mulţi ani mi-am dorit să-l văd“, a spus una dintre enoriaşe. „Nu am ştiut că va veni regele Mihai, dar mă bucur enorm că am avut ocazia să-l văd. Nu ne-au prea lăsat să ne apropiem de dumnealui, doar l-am văzut“, a afirmat Ana Papuc. Emil Bălu, un bătrân de 87 de ani, a venit tocmai din localitatea mehedinţeană Baia de Aramă pentru a-l vedea pe regele Mihai. „Am auzit la radio ieri-dimineaţă că va veni regele şi am venit să-l văd, avem aceeaşi vârstă. Am rămas fără glas de emoţie“.

Regele Mihai a fost însoţit permanent de şase ofiţeri SPP, care au avut grijă să nu aibă loc incidente neplăcute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII