16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEchipajul SMURD Uricani stă în frig

Echipajul SMURD Uricani stă în frig

Echipajele de pompieri şi paramedici care lucrează la SMURD Uricani aşteaptă să primească o centrală termică de la începutul acestui an, când a fost alocată în şedinţa de consiliu suma necesară instalaţiei. Ca să nu îngheţe în cele două încăperi improvizate din fosta clădire a casei de copii, oamenii folosesc calorifere electrice.

Autorităţile din oraşul Uricani au alocat, încă din luna ianuarie a acestui an, suma de 176.027, 88 lei pentru o centrală termică, însă nici acum instalaţia care ar trebui să încălzească parterul clădirii nu a fost achiziţionată. Angajaţii care asigură urgenţele pentru tot vestul Văii Jiului spun că se încălzesc cu radiatoare pe curent. Restul încăperilor, cum ar fi cea care serveşte drept bucătărie, ori cea pentru primirea urgenţelor, nu pot fi folosite din cauza frigului. „Avem calorifere electrice şi stăm într-o încăpere toţi cei care lucrăm pe un schimb. Pompierii stau şi ei într-o altă încăpere, încălzită tot cu calorifer electric“, susţin angajaţii SMURD.

De zece luni organizează licitaţia

Deşi banii au fost alocaţi încă din luna ianuarie, autorităţile locale spun că abia acum va fi organizată licitaţia. Primarul Dănuţ Buhăescu crede că angajaţii SMURD se descurcă: „Nu stau în frig. Banii nu i-am dat pentru că abia acum le-a venit rândul, după şcoli şi grădiniţe. Este interesul nostru să le punem centrală pe lemn, dar până acum nu am avut fonduri prinse în buget“.

Salvare dintre ruinele unei case de copii

Oamenii care asigură urgenţele pentru toată zona de vest a Văii Jiului spun că la început au stat pe saltelele rămase de la fosta casă de copii din Uricani şi că acum au doar un garaj în care îşi ţin maşina de intervenţie şi câteva ustensile absolut necesare. Singurul indiciu care lasă să se vadă că acolo se desfăşoară o activitate este o tablă pe care scrie cu spray „SMURD 112“.

În rest, peisajul este sumbru, cu mulţi câini vagabonzi şi uliţe părăsite.

Din acest loc, echipajul SMURD îşi face cu greu loc, în condiţiile în care cea mai apropiată unitate medicală este la Lupeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS