12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, codaş la cheltuirea banilor pentru investiţii

Doljul, codaş la cheltuirea banilor pentru investiţii

Inaugurarea sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj nu a fost singurul obiectiv al ministrului Cristian Adomniţei, care a poposit încă de la primele ore ale dimineţii în Craiova, pentru a verifica stadiul investiţiilor în unităţile de învăţământ.

Primele opriri au fost la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini „Gheorghe Bibescu“ şi la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constatin Brâncuşi“ din Craiova, unde până acum ar fi trebuit să înceapă construirea unui campus şcolar, respectiv a unei şcoli de arte şi meserii. Însă, până acum nu s-a demarat nici procedura de licitaţie de proiect. „Am făcut două vizite neanunţate la două unităţi de învăţământ, unde, potrivit rapoartelor pe care le-am primit, lucrările sunt în mare întârziere şi acum nu se mai poate pune problema cheltuirii până la sfârşitul anului a fondurilor alocate. Nici la GS «Gheorghe Bibescu», şi nici la Colegiul de arte şi meserii nu au fost demarate nici măcar procedurile de licitaţie pentru proiect, iar până acum nu s-a făcut intabularea terenurilor. În plus, pe unul dintre directori nu l-am găsit la ora 9.00 dimineaţa la serviciu. Sper ca Ministerul Finanţelor să îmi aprobe realocarea banilor pentru că aceste obiective trebuie construite. Doljul este pe penultimul loc la cheltuirea banilor, fiind întrecut doar de Bucureşti.

Din cele 586 de miliarde de lei vechi care au fost alocate în acest an, şcolile doljene au reuşit să cheltuiască 46%“, a explicat Adomniţei. În aceeaşi situaţie se află şi Liceul teoretic din Bechet, unde ar fi trebuit să înceapă construirea unui campus şcolar, şi Grupul Şcolar Agricol Băileşti, unde trebuia să se construiască o şcoală de arte şi meserii. Ministrul a fost nemulţumit şi de modul în care se cheltuiesc banii pentru investiţii la Universitatea din Craiova, dar a avut cuvinte de laudă pentru investiţiile care s-au făcut la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII