12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie antiviolenţă şi antidrog la Vulcan

Campanie antiviolenţă şi antidrog la Vulcan

Autorităţile locale şi poliţia din municipiul Vulcan au demarat o campanie de prevenire şi combatere a consumului de droguri şi a delincvenţei în rândul tinerilor, campanie ce se desfăşoară în aceste zile în şcoli. Gheorghe Ile, primarul din Vulcan, a spus că iniţiativa le aparţine cadrelor didactice din şcoli, dar s-au implicat şi autorităţile locale, şi poliţia. „Am văzut destule emisiuni TV în care în şcoli au loc violenţe între elevi şi între elevi şi profesori şi credem că este binevenită această campanie. Discutăm cu elevii şi dezbatem împreună modalităţile în care ar trebui să ne comportăm“, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

În plus, acesta susţine că, pentru prevenirea faptelor antisociale, în apropierea tuturor instituţiilor şcolare din oraş sunt gardieni care asigură liniştea.

La rândul lor, poliţiştii spun că desfăşoară în toate cele şapte instituţii şcolare două campanii pe teme de prevenire şi combatere a consumului de droguri şi a delincvenţei juvenile. „În urmă cu două săptămâni, am avut o acţiune în urma căreia am identificat 20 de tineri care fumau în pauze în incinta unităţii de învăţământ. I-am dat pe mâna profesorilor lor, care i-au pus la curăţenie. De asemenea, am mai depistat alţi patru minori care zgâriau maşini foarte scumpe. Părinţii acestora din urmă vor avea de plătit contravaloarea vopsirii celor zece maşini care au fost zgâriate“, a spus Ioan Briceag, agent de proximitate la Poliţia municipiului Vulcan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS