Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Şeful poliţiei vâlcene, schimbat din funcţie
Vâlcea. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea, comisarul-şef Adrian Cazan, a fost îndepărtat miercuri de la cârma poliţiei. Surse din cadrul poliţiei arată că la conducerea IPJ a fost instalat provizoriu unul dintre adjuncţii săi, comisarul-şef de poliţie Nicolae Sărdărescu. „Domnul Sărdărescu a fost delegat la comanda poliţiei până la data organizării unui concurs de ocupare a postului rămas liber“, a precizat comisarul-şef de poliţie Florian Marin, celălalt adjunct al şefului IPJ. Marin a confirmat astfel zvonurile vehiculate miercuri cu privire la plecarea lui Cazan din fruntea IPJ Vâlcea. Adjunctul său nu a precizat însă şi motivele pentru care Adrian Cazan a fost îndepărtat de la şefia poliţiei din Vâlcea. Cazan a preluat conducerea poliţiei vâlcene în anul 2005, după ce timp de doi ani a fost şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din Vâlcea.
Sergiu MIR

Amendat de două ori într-o zi
OLT. Un bărbat din municipiul Slatina a reuşit performanţa de a primi două amenzi într-o singură zi pentru că a făcut scandal. Întâmplarea a avut loc zilele trecute, într-un bar din zona Pieţei Gării, din Slatina. Supărat pe angajaţii barului, Vasile C., de 45 de ani, a început să îi înjure. Indignaţi de reacţia bărbatului, aceştia au anunţat jandarmii pentru a-l calma pe clientul furios. Vasile a fost amendat cu 200 de lei pentru adresare de cuvinte jignitoare.
La cinci ore după amenda primită, în acelaşi bar, Vasile s-a enervat din nou şi a lovit-o pe Maria R., angajată a localului.
Jandarmii au intervenit imediat, sancţionându-l pe Vasile C. cu 500 de lei.
Dana MIHĂILĂ

Bebeluşi adoptaţi de trei familii
Vâlcea. Trei bebeluşi din judeţul Vâlcea care se aflau în grija statului au fost adoptaţi de trei familii care nu aveau copii. Alte două familii sunt în tratative cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, pentru a le fi încredinţaţi doi bebeluşi. „Mai sunt 33 de familii atestate să adopte copii, dintre care 15 au deschis procedurile de adopţie. Problema e că toate familiile vor copii mici, care să aibă sub un an, să fie sănătoşi tun, frumoşi, să nu aibă defecte şi să nu fie de etnie romă. Copiii care să corespundă acestor criterii sunt foarte greu de găsit şi în general avem copii mai mari“, a spus Roxana Radu, directoarea adjunctă a DGASPC. Aceasta a precizat că, în ciuda numărului mare al familiilor care solicită să înfieze copii, adopţiile nu pot avea loc, pentru că părinţii minorilor nu sunt de găsit pentru a-şi da acordul.
Alina STATE – FULGER

Bătrân lovit de maşină
OLT. Un bătrân de 78 de ani, din comuna Cârlogani, a ajuns ieri la spital din cauza unui şofer neatent. Cezar P. se deplasa regulamentar pe marginea  drumului, când s-a pomenit lovit de o maşină care mergea în aceeaşi direcţie.
În urma impactului, bătrânul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru investigaţii medicale.
Poliţiştii spun că şoferul, Ştefan D., de 40 de ani, din Cârlogani, a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Bărbatul este cercetat acum de poliţie şi va trebui să dea socoteală în faţa legii pentru faptele sale.
Dana Mihăilă
         
 

Exit mobile version