13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un veac petrecut în aceeaşi casă

O englezoaică din Somerset a sărbătorit de curând un dublu centenar: aniversarea a 100 de ani şi în acelaşi timp un secol de când trăieşte în aceeaşi casă. După cum informează ananova.com, Dorothy Loveless s-a născut în anul 1907 în casa cu trei camere unde stă şi acum şi pe care nu a părăsit-o niciodată. Pe atunci locuinţa nu avea baie, nu era conectată la reţeaua de electricitate şi nici nu avea apă curentă, însă odată cu trecerea timpului Dorothy şi-a modernizat locuinţa şi a pus un sistem de încălzire centrală, dar cu toate acestea casa nu s-a schimbat prea mult. Ea spune că a trecut prin multe în această casă şi că nu are de gând să se mute niciunde după atâta timp: „Au fost şi bune, şi rele, dar încerc să îmi aduc aminte doar de cele bune. Nu mi-aş fi dorit să fiu în altă parte la aniversarea a 100 de ani“, a spus Dorothy Loveless.

Pedepsit cu tăierea limbii pentru cuvinte obscene

Un tânăr beduin din Peninsula Sinai a făcut imprudenţa de a adresa cuvinte obscene unei femei şi pentru această faptă a fost pedepsit cu tăierea limbii. Potrivit site-ului lefigaro.fr, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a mai primit totuşi o şansă, el având posibilitatea de a scăpa de mutilare dacă îi oferă „victimei“ câteva cămile. Un tribunal militar l-a găsit vinovat pe tânăr pentru jigniri aduse unei păstoriţe ce aparţinea unui alt trib de beduini decât cel din care el făcea parte şi, bazându-se pe prevederile dreptului cutumiar, judecătorul care a dat sentinţa l-a condamnat pe vinovat la pedeapsa tăierii limbii şi la plata a 40 de cămile. Judecătorul a menţionat că dacă victima este de acord, bărbatul poate scăpa de mutilare cu condiţia să plătească cinci cămile în plus.

Zece persoane într-un Renault

Poliţia rutieră germană a amendat cu 400 de euro o şoferiţă care înghesuise zece pasageri într-un Renault Twingo, o maşină de cinci locuri, informează site-ul 20minutes.fr. În timpul unui control efectuat în localitatea Mayence din vestul Germaniei, poliţiştii au descoperit cu stupoare că şapte copii şi trei adulţi stăteau ca sardinele în micuţa maşină în care în mod normal cinci persoane nu stau prea comod. Femeia aflată la volan le-a mărturisit poliţiştilor că mergeau cu toţii la o petrecere. „Nimeni din maşină nu avea centura de siguranţă pusă şi, evident, în maşină nu era montat nici un scaun special pentru copii“, a declarat Frank Hey, şeful poliţiei din Mayence. Şi, pentru ca tacâmul să fie complet, şoferiţa, de 29 de ani, îşi uitase şi permisul de conducere acasă.

Keira Knightley nu are voie să citească presa

Familia şi prietenii Keirei Knightley i-au interzis acesteia să mai citească ziarele pentru că actriţa se enervează mult prea tare de fiecare dată când frunzăreşte presa. După cum informează site-ul pr-inside.com, protagonista seriei de filme „Piraţii din Caraibe“ mărturiseşte că se înfurie când citeşte ştirile şi vede că redactorii nu se pot abţine să nu-şi strecoare propriile păreri în articolele pe care le scriu. „Sunt o fire colerică şi am schimbări neaşteptate de dispoziţie. De fapt, chiar mi s-a interzis să mai citesc presa pentru că mă enervez de fiecare dată din cauza felului în care sunt scrise materialele. Dacă vreau să citesc părerile cuiva, citesc editorialele, nu mă interesează să citesc opinii în articolele care prezintă fapte“, spune actriţa, deranjată de felul în care scriu ziariştii. În plus, Keira Knightley recunoaşte că singurele lucruri care o scot din sărite mai mult decât amestecarea opiniilor cu faptele sunt articolele scrise despre ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS