12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNepoata Mariei Lătăreţu cântă jazz şi blues

Nepoata Mariei Lătăreţu cântă jazz şi blues

Mirela Tapotă, o tânără de 27 de ani, se va lansa în lumea muzicală vineri seară, când va cânta alături de Bacio.

GORJ. Mirela este rudă îndepărtată cu „Privighetoarea Gorjului“, Maria Lătăreţu, fiind nepoata artistei. „Fac parte dintr-o familie de lăutari din localitatea gorjeană Leleşti şi am avut marele noroc să merg cu ei la nunţi, unde am mai cântat. Am cântat încă de pe vremea copilăriei. Am început cu muzica populară, lăutărească. Vineri seară va fi prima dată când voi cânta în faţa publicului. Sunt la început, încă nu am un repertoriu propriu, voi interpreta piese blues, dar şi jazz. Acestea sunt cele două genuri de muzică pe care le prefer“, a spus Mirela Tapotă.

Tânăra este agent în cadrul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, iar colegii o descriu ca pe o fată foarte înţelegătoare, prietenoasă, muncitoare şi inteligentă. Aceştia vor fi prezenţi la primul spectacol al Mirelei, pentru a o încuraja. Vineri seară, într-un club din municipiul Târgu Jiu, Mirela Tapotă va cânta, alături de Bacio, piese din repertoriul acestuia. „Pe Bacio, Mihai Vulpe, l-am cunoscut mai de mult şi m-a auzit cântând. Am hotărât să încercăm să cântăm şi împreună, iar vineri seară se va întâmpla acest lucru“, a mai spus Mirela. În sală va fi şi Tudor Chirilă, care, potrivit lui Mihai Vulpe, a rezervat 20 de locuri.

 

Visul adolescenţei: o trupă

 

Mirela Tapotă Lătăreţu a copilărit în Leleşti, iar în liceu a încercat să-şi înfiinţeze propria trupă. „În liceu am organizat mai multe spectacole cu colegii, cântam, dansam. Visul acelei perioade a fost să-mi înfiinţez propria trupă şi să cânt cât mai mult. Nu mi-a reuşit, erau alte vremuri, dar acum am această ocazie. Visele se împlinesc până la urmă! Asta am învăţat de la viaţă“, a spus Mirela.

Artista în devenire mai are o soră şi un frate, pasionaţi de muzică. Ciprian Tapotă Lătăreţu este artist profesionist, interpret de muzică populară, câştigător al mai multor premii la festivaluri din ţară.

De curând, artistul s-a însurat cu laureata de anul trecut a Festivalului de Muzică Populară „Maria Lătăreţu“ de la Târgu Jiu. „Fratele meu îşi câştigă existenţa cântând, la fel şi soţia sa. Au transformat pasiunea vieţii lor în meserie. Îmi place să cânt, de muzica populară nu am fost foarte atrasă, dar iubesc jazzul şi bluesul!“, a afirmat Mirela Tapotă.

Artista este absolventă a Facultăţii de Drept, cunoaşte foarte bine limba engleză, fiind de multe ori translatoare în cadrul acţiunilor Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS