Acasă Local Jandarmii sunt pregătiţi de alegeri

Jandarmii sunt pregătiţi de alegeri

MEHEDINŢI. Cu ocazia alegerilor europarlamentare şi a referendumului ce se vor desfăşura pe 25.11.2007, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi va fi la datorie. Vor fi asigurate atât măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică, cât şi paza şi protecţia celor 37 de secţii de votare din municipiul Drobeta Turnu Severin şi municipiile Orşova şi Strehaia, aflate în competenţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, implicând în aceste activităţi un efectiv de 150 de jandarmi.

Totodată, efective specializate de ordine publică vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă în zona secţiilor de votare, organizând patrule şi rezerve de intervenţie în măsură să acţioneze când situaţia operativă impune.

Jandarmii mehedinţeni îşi vor începe misiunea pe 14.11.2007 prin luarea în pază a Biroului Electoral Judeţean amplasat în sediul Prefecturii Mehedinţi, după aducerea buletinelor de vot de la Biroul Electoral Central, a căror pază şi protecţie pe timpul transportului vor fi asigurate cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

Paza şi protecţia secţiilor de votare, dar şi măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurată începând cu 24.11.2007, în funcţie de ora de la care se instalează secţiile de vot în locaţiile stabilite. După încheierea activităţilor în secţiile de votare, buletinele de vot vor fi transportate la Biroul Electoral Judeţean de către preşedinţii secţiilor, securitatea transportului fiind asigurată de efectivele de jandarmi care au avut în responsabilitate secţiile respective.

Exit mobile version