17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarii, nemulţumiţi de pachetele cu mâncare de la alegeri

Primarii, nemulţumiţi de pachetele cu mâncare de la alegeri

Valoarea pachetelor pe care le vor primi pe 25 noiembrie oamenii care vor sta în secţiile de votare din judeţul Vâlcea i-a nemulţumit pe angajaţii mai multor primării. Primari, viceprimari şi secretari s-au plâns în cadrul instruirii de ieri, pe problema alegerilor europarlamentare şi a referendumului votului uninominal, că li se strică pachetele cu mâncare.

„Pentru 25 noiembrie vor fi distribuite 11.000 de pachete cu mâncare, apă şi cafea, oamenilor care vor sta în secţiile de votare. Pachetele au fost licitate şi ele vor fi distribuite fiecărei primării pe 24 noiembrie“, a spus Anuţa Handolescu, prefectul judeţului.

Pachetele cu mâncare i-a supărat pe o parte din reprezentanţii primăriilor. „Se strică pachetele cu mâncare până în ziua alegerilor. Mai bine să pună mere în pachete“, au strigat din sală câţiva reprezentanţi ai primăriilor. Conform legii, valoarea unui pachet este de şapte lei şi fiecare persoană va primi o cafea, o sticlă de apă minerală şi un sandviş. Prefectul a explicat că bugetul alocat pachetelor e stabilit de legiuitor.

„Nemulţumirea nu mi-o adresaţi mie. Dacă decideţi că oamenii care vor sta în secţii trebuie să mănânce trei mese pe zi, daţi din bugetul dumneavoastră. Nu negociem noi suma că nu ţine nici de mine şi nici de dumneavoastră“, a spus prefectul. Până la sfârşitul săptămânii, în Vâlcea ar putea ajunge cele cinci tone de buletine de vot necesare pentru alegerile europarlamentare. În cadrul întâlnirii, prefectul le-a explicat celor prezenţi cum trebuie numerotate şi amenajate secţiile şi modalităţile prin care vor primi buletinele de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS