Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Coliziune la Coloneşti
OLT. Două autoturisme au fost implicate într-un accident la Coloneşti-Olt pentru că şoferul unuia dintre ele nu a acordat prioritate de trecere. Cornel V., de 51 de ani, din Craiova, se deplasa regulamentar la volanul autoturismului Citroen. Maşina condusă de acesta a fost lovită de un autoturism Dacia, condus de Mihai P., de 48 de ani, din Coloneşti, care, după cum spun poliţiştii, avea permisul de conducere reţinut.
Accidentul s-a soldat cu rănirea Ilenei P., de 33 de ani, din Coloneşti, pasageră în Dacie. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţii medicale. Mihai P. s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Dana MIHĂILĂ

Accident rutier la Optaşi
OlT. Un bărbat din comuna Optaşi-Olt a ajuns la spital rănit, după ce a fost acroşat de o autoutilitară în timp ce se deplasa pe partea carosabilă. Evenimentul s-a produs duminică seară, iar poliţiştii spun că vinovat este pietonul. Oamenii legii afirmă că victima, Marin D., de 45 de ani, se deplasa neregulamentar pe asfalt. La un moment dat, bărbatul a fost acroşat cu oglinda retrovizoare a unei autoutilitare Mercedes Benz, proprietatea unei societăţi comerciale, la volanul căreia se afla Mircea F., de 52 de ani, din Timişoara.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului. El a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru investigaţii medicale. Poliţia continuă cercetările.
Dana MIHĂILĂ

Tânăr rănit grav într-un accident rutier
OLT. Un tânăr de 22 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce maşina pe care o conducea a intrat într-un stâlp de la reţeaua electrică. Evenimentul s-a produs ieri, în comuna Perieţi. Ion M., de 22 de ani, se plimba la volanul autoturismului marca Dacia 1310, când, la un moment dat, a pierdut controlul volanului, maşina a ieşit de pe asfalt şi s-a izbit de stâlpul de pe marginea drumului.
În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto. El a fost transportat mai întâi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior fiind trimis la Spitalul de Urgenţă Craiova. Poliţia continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.
Dana Mihăilă

Sute de proiectile defensive în Râmnicu Vâlcea
Vâlcea. Peste 450 de proiectile de artilerie din primul război mondial au fost scoase de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ din depozitul de muniţie descoperit pe 30 octombrie în zona de nord a oraşului Râmnicu Vâlcea. Până ieri, în jurul orei 13.00, pompierii militari scoseseră din pământ, de pe strada Republicii, 452 de proiectile în perfectă stare de funcţionare de calibrele 82, 100 şi 120 de milimetri, care au fost transportate într-un depozit special amenajat. Au fost distruse în poligonul de la Goranu 40 de proiectile din cele scoase din depozit. Se preconizează că în depozit ar exista peste 1.000 de proiectile de artilerie.
Alina STATE – FULGER   

7,6 milioane de lei pentru sediul Parchetului
Vâlcea. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea va avea sediu nou. Clădirea va fi construită în doi ani, pe strada General Praporgescu, vizavi de Primăria Râmnicu Vâlcea, într-o fostă parcare cu plată. Banii pentru ridicarea noii clădiri au fost distribuiţi de Serviciul din cadrul Parchetului General. Teodor Trancă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Râmnicu Vâlcea, a spus că a primit 7,6 milioane de lei pentru a ridica imobilul: „Zilele acestea vom obţine autorizaţia de construire şi vom organiza licitaţia pentru stabilirea constructorului“. Teodor Trancă speră ca în doi ani să se termine lucrarea pentru ca procurorii să se mute în ea, deoarece în sediul actual nu e spaţiu şi stau cinci oameni într-un birou.
Alina STATE-FULGER     

Exit mobile version