Acasă Local S-a spânzurat deoarece era bătut de anchetatori

S-a spânzurat deoarece era bătut de anchetatori

Un bilet de adio găsit luni de familia unui bărbat care s-a spânzurat scoate la lumină motivele sinuciderii.

MEHEDINŢI. Gelu Birău, de 39 de ani, din Braniştea – Mehedinţi, se pare că s-a sinucis pe 18 octombrie 2007 de frica poliţiştilor care îl băteau şi îl anchetau în două dosare.

„Tată, eu m-am spânzurat pentru Dobre Sorin, şeful de post al poliţiei de la Branişte, cât şi pentru şeful de post de la Cujmir, care spun că am furat eu porumb. Mi-au închis procesele. Tată, nu te lăsa! Dă-l în judecată pe «Scheletele» de la Cujmir că minte“, a scris în biletul de adio Gelu Birău. Anchetatorii au redeschis dosarul în cazul sinuciderii lui Gelu Birău.

„Poliţiştii Sorin Dobre şi Titi Baroiu mi-au bătut copilul până ce acesta, de frica lor, s-a spânzurat“, a declarat Constantin Birău, tatăl lui Gelu. Unul dintre poliţiştii acuzaţi recunoaşte că-l ancheta pe Gelu Birău, dar spune că nu l-a bătut niciodată. „Eu nu l-am bătut. Aveam un dosar de tentativă de omor în care acesta era cercetat. Eu l-am găsit spânzurat“, a declarat Sorin Dobre, şeful de post de la Poliţia Branişte.

Familia lui Gelu Birău spune că poliţiştii îl maltratau de multe luni şi că îi reţinuseră de un an buletinul, însă acesta a apărut la morgă. Bărbatul a mai încercat de două ori să-şi pună capăt zilelor. „L-au maltratat luni întregi. Spunea că nu mai poate. Avea ochii negri şi coastele rupte. Spunea că-l bate şeful de post Titi Baroiu“, a spus sora lui Gelu Birău, Ileana Popescu.

 

IPJ Mehedinţi a deschis o anchetă

 

Familia Birău a depus plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, care a deschis o anchetă. „S-a deschis o anchetă pentru stabilirea cauzelor ce l-au determinat pe tânăr să-şi pună capăt zilelor. Era cercetat de şefii de post de la Cujmir şi Branişte. Într-unul din dosare Parchetul dăduse soluţie de neîncepere a urmăririi penale în cazul acuzelor de tentativă de omor“, a declarat Carin Sică, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi. Şeful de post al Poliţiei Cujmir nu a putut fi găsit la serviciu. La telefon a lăsat să se înţeleagă că el nu este implicat în acest caz. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi şefi de post riscă să fie daţi afară din poliţie.

Exit mobile version