16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPărinţi acasă şi la serviciu

Părinţi acasă şi la serviciu

S-au îndrăgostit la prima vedere, s-au căsătorit, au întemeiat o familie. Iar acum, la 11 ani după ce s-au cunoscut, au devenit şi parteneri în afacerea mult visată: o grădiniţă particulară. Cu alte cuvinte, soţii Dumbravă sunt un exemplu demn de urmat pentru ceea ce înseamnă succesul atât pe plan personal, cât şi pe cel profesional.

Pe strada Siloz, chiar aproape de intersecţia din centru, o firmă nouă atrage atenţia. Şi mai mult decât firma, culorile vii, maimuţoii caraghioşi şi păpuşile-prinţese ce se întrezăresc în spatele ferestrelor îi fac pe trecători să se oprească o clipă şi să se uite mai cu luare-aminte…

Clădirea în cauză este cea mai nouă grădiniţă particulară din Craiova. Inaugurată doar de o lună – pe 1 octombrie – grădiniţa a devenit cât ai clipi paradisul prichindeilor craioveni. Spaţii de joacă, dormitoare şi săli de activităţi felurite, sală de mese, un personal calificat şi, mai presus de toate, limba engleză – singurul instrument de comunicare – toate acestea fac din „Joyland“ o grădiniţă construită la standarde europene. Mai pe înţelesul nostru – deliciul copiilor şi părinţilor, deopotrivă! Cât despre patronii ei – aceasta este însăşi afacerea vieţii lor, visul pe care l-au nutrit vreme de ani de… căsnicie.

„Grădiniţa este tot ce ne-am dorit“, mărturiseşte Geanina Dumbravă, zâmbind convingător spre soţul ei, în biroul simplu şi elegant al conducerii. „Poate că nu încă de la început, de când ne-am cunoscut, dar după căsătorie, şi mai ales după venirea pe lume a copilului nostru, ideea acestei afaceri s-a născut firesc, ca şi cum asta am fi aşteptat toată viaţa“.

Profesia de învăţătoare a antrenat-o

Geanina şi Gabriel s-au cunoscut acum 11 ani, la o petrecere de revelion. S-au plăcut de la prima vedere şi, în ciuda vârstei destul de fragede – ea abia împlinise 17 ani, iar el, 20 – tinerii şi-au asumat cu toată seriozitatea relaţia de prietenie şi iubire care s-a înfiripat între ei. Pe nimeni nu a surprins deci că, la câţiva ani, Geanina şi Gabriel au pus temeliile unei noi familii: familia Dumbravă.

Pentru tânăra soţie, afecţiunea faţă de copii era cât se poate de evidentă: Geanina era învăţătoare, iar orele petrecute zilnic aproape de micuţi au făcut ca această afecţiune să crească. Nu era însă vremea ca aceasta să se concretizeze într-o afacere! Mai ales că, în anii de început, Gabriel a fost spiritul întreprinzător din familie!

„Deşi terminasem Automatica şi eram inginer, am vrut să intru în afaceri. Am încercat cu calculatoarele, apoi cu o firmă de construcţii. Rezultatele erau satisfăcătoare, iar din punct de vedere financiar ne descurcam. Aşa încât nu mă gândeam să mă reprofilez, să încep altceva. Acum îmi dau seama: am amânat de departe cea mai bună afacere pe care am făcut-o vreodată“, povesteşte Gabriel Dumbravă.

Copilul le-a dat ideea

Naşterea Dianei a schimbat radical viaţa tinerei familii: Geanina şi Gabriel au cunoscut noi responsabilităţi, noi priorităţi. Atunci au realizat că grija pentru fiica lor ar putea să-i preocupe, fără a le crea probleme, şi dincolo de uşa casei. Iar o grădiniţă ar fi fost exact ceea ce şi-ar fi putut dori: un loc unde să-şi crească fiica după propriile exigenţe, dar şi o afacere de succes, fără îndoială.

„Am gândit-o pentru copiii noştri, ai prietenilor, ai rudelor. Am vrut un loc deosebit, în care copiii să fie educaţi şi îngrijiţi la standarde europene, cu un personal bine calificat şi cu toate dotările – de la aparatura electrocasnică până la pătuţuri şi jucării – de cea mai bună calitate! Iar din momentul în care am realizat că este exact ceea ce ni se potriveşte, nu am mai pregetat nici o clipă!“, a spus Geanina.

Şi aşa s-a şi întâmplat: în august, soţii Dumbravă, alături de o prietenă care le-a devenit asociată, au găsit spaţiul de pe strada Siloz. Imediat ce au încheiat actele necesare, s-au apucat de treabă: renovarea clădirii, compartimentarea spaţiului, mobilarea şi dotarea încăperilor.

Nu e o afacere, ci a doua casă!

Iar pe 1 octombrie, la ora opt fix, 25 de copilaşi – repartizaţi deja la cele trei grupe: Buburuzele Vesele, Grupa Piticilor şi Grupa Fluturaşilor – şi-au atârnat săculeţii în cuierele care aveau deja numele lor trecute pe bileţele colorate.

„Chiar dacă suntem abia la început, putem spune cu toată siguranţa că suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am realizat! Unul dintre motive este faptul că noi nu privim grădiniţa ca pe o afacere, ci ca pe un loc minunat pentru copilul nostru. Astfel că ne implicăm trup şi suflet, ne gândim la ceea ce am dori noi să însemne un astfel de loc şi nu ne refuzăm nimic. Iar marea noastră bucurie este să găsim dimineaţa în hol părinţi mulţumiţi. Şi chiar avem surpriza să avem copilaşi care să nu vrea să stea acasă, în weekend, ci să vină la grădiniţă!“, a spus Geanina Dumbravă, aprobată fără umbră de îndoială de soţul ei, Gabriel.

Cum se descurcă doi parteneri într-o „afacere“ care cere sensibilitate, dragoste pentru copii şi care mai sunt şi parteneri în viaţă? Răspunsul l-au dat amândoi, în acelaşi glas: excelent! Deşi au un program de 10-12 ore pe zi, deşi sunt abia la început şi mai au multe de învăţat, Geanina şi Gabriel Dumbravă au aflat reţeta succesului: se completează reciproc, se respectă şi se susţin unul pe celălalt în fiecare secundă a vieţii lor. Şi, mai mult decât orice, îşi iubesc grădiniţa ca pe propria casă!

„Am construit-o pe gustul nostru şi al copilului nostru, veselă şi primitoare. Iar în ceea ce priveşte programul de educaţie, ne gândim în primul rând la statutul nostru de părinţi: ce am dori pentru copilul nostru. Astfel, programul este extrem de flexibil, procesul de educaţie are la bază creativitatea copilului, procesul de predare este în limba engleză şi chiar cu vorbitori nativi de engleză, iar activităţile sunt extrem de atractive şi de educative. În plus, pentru o eficienţă maximă, nici o grupă nu are mai mult de zece copii, avem un cabinet medical cu un medic intern care să fie în permanenţă aproape de copii. Atunci când este cazul, asigurăm, la cerere, transportul micuţilor la/de la grădiniţă. Putem spune, deci, fără să ne lăudăm, că „Joyland“ este prima grădiniţă cu adevărat europeană din Craiova, pe gustul nostru şi al oricărui părinte!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII