10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânătoare de români

Vânătoare de români

A început o adevărată campanie împotriva românilor din Italia. Punându-i în aceeaşi oală pe romi şi pe români, ziarele din Peninsulă au început să publice toate găinăriile săvârşite de ai noştri, informaţii care până acum erau trecute cu vederea. Italienii uită însă că şi ei au oile lor negre, mafioţi urmăriţi internaţional, dintre care o parte au fost prinşi la Craiova.

Conform RaiNews, doi români au fost arestaţi sâmbătă seară la Roma în timp ce încercau să jefuiască un cuplu de italieni. Cei doi români, de 17, respectiv 19 ani, au fost arestaţi în apropiere de Piazza del Popolo din Roma, iar bunurile au fost înapoiate victimelor.

Tot RaiNews a consemnat că sâmbătă au fost arestaţi la Genova încă doi bărbaţi români, de 25, respectiv 32 de ani, suspectaţi de tâlhărie şi viol comise în urmă cu o săptămână asupra unei prostituate românce. Agenţia de ştiri italiană menţionează că victima i-a recunoscut pe cei doi români sâmbătă, pe o stradă din Genova, şi a alertat poliţia. Românii au fost reţinuţi, iar autorităţile italiene continuă cercetările în cazul lor, cei doi fiind suspectaţi de comiterea mai multor tâlhării.

Cotidianul italian Il Tempo a consemnat în ediţia de ieri că un rom de origine română a atacat sâmbătă noapte, la Roma, o italiancă căreia i-a furat din poşetă bani şi două telefoane mobile. Femeia locuieşte lângă o tabără de nomazi şi a fost acostată după ce a coborât din autobuz, când se întorcea acasă, imediat după miezul nopţii. Incidentul a avut loc în aceeaşi zonă de la periferia Romei unde mai mulţi indivizi mascaţi au atacat patru români.

Postul de televiziune Toscana TV a transmis ieri că un român a fost arestat de carabinierii italieni, vineri noapte, lângă Florenţa, după ce a condus în stare avansată de ebrietate un autoturism furat.

Expulzări pe bandă rulantă

În urma raziilor autorităţilor italiene, au fost identificaţi mai mulţi români care urmează să fie expulzaţi. Prefectul de Genova a semnat sâmbătă 17 ordine de repatriere pentru tot atâţia români, conform Mediafax. Ordinele de repatriere vor fi puse în aplicare după aprobarea lor de către un judecător de pace, aşa cum este prevăzut în decretul-lege adoptat în regim de urgenţă de guvernul de la Roma. Alţi şapte români vor fi expulzaţi din Bologna, conform cotidianului italian La Repubblica. Prefectul din Bologna a semnat deja ordinul de expulzare şi le-a acordat românilor 30 de zile pentru a părăsi teritoriul Italiei. Cei şapte români care urmează să fie repatriaţi au fost reţinuţi sâmbătă, împreună cu alţi 15 conaţionali, într-un raid efectuat la Bologna.

Tot sâmbătă, 30 de români din Florenţa au fost reţinuţi pentru a fi identificaţi, iar unul dintre ei urmează să fie expulzat. Până în prezent au fost semnate ordine de expulzare pentru trei români din Roma, 17 din Genova, doi din Torino, doi din Florenţa şi unul din Valle D’Aosta.

Şi italienii îi au pe ai lor

În ultimii 15 ani, pe teritoriul României au fost prinşi capi importanţi ai mafiei, de la Cosa Nostra, Sacra Corona Unita şi Camorra, până la Ndraghetta. Cu timpul, România a atras şi alţi infractori italieni – de la spărgători de bănci, la pedofili sau criminali.

Cel mai şocant caz în care a fost implicat un italian a avut loc anul trecut, când Pierre Sgueglia, un tânăr de doar 24 de ani, a comis un triplu asasinat. Supărat că amanta româncă îl părăsise, italianul a venit în România şi i-a împuşcat pe iubita sa, pe soţul acesteia şi pe soacră, în faţa copilului de doar patru ani. Sgueglia, care era căutat pentru trafic de droguri şi şantaj în Italia, a fost prins a doua zi în Serbia.

Cu câţiva ani în urmă, la Oradea, un alt italian a dat bătăi de cap poliţiştilor români. Antonio Mazzaro, patronul unei fabrici de prelucrare a lemnului, a fost arestat pentru că a întreţinut, în mod repetat, relaţii sexuale cu minore contra unor sume de bani. Italianul, de 52 de ani, era căsătorit în Italia şi avea două fete la liceu. Poliţiştii italieni care au venit în România, ca ofiţeri de legătură, spun însă că problemele cele mai mari le au cu membrii mafiei italiene, care s-au stabilit în România. În ultimii cinci ani, patru capi ai Cosa Nostra, Camorra şi Sacra Corona Unita, cele mai puternice organizaţii mafiote, au fost găsiţi în ţara noastră.

Mafioţi prinşi la Craiova

Unul dintre cei mai căutaţi mafioţi italieni, Antonio Constantini, condamnat în Italia la 21 de ani de închisoare pentru omor, a fost prins în luna martie, în Craiova. Italianul, care se ascundea într-un apartament din centrul oraşului, a fost ridicat de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri din IGPR. Poliţiştii italieni au comunicat că Antonio Constantini era membru de vârf al grupării mafiote Sacra Corona Unita, fiind urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunilor de instigare la omor deosebit de grav, deţinere ilegală de armament şi muniţie şi apartenenţă la un grup mafiot.

În ianuarie, cetăţeanul italian Damiano Angelo, de 59 de ani, a fost reţinut de poliţiştii doljeni în baza unui mandat internaţional de arestare. Italianul era urmărit internaţional pentru tentativă de omor, după ce, pe 8 februarie 2005, în urma unei altercaţii, a înjunghiat un italian.

În iulie 2005, italianul Francesco Perspicace a fost reţinut de poliţişti în Craiova, după ce fusese dat în urmărire internaţională de autorităţile italiene. Acesta era cunoscut drept un membru important al unei organizaţii de tip mafiot, care făcea trafic de droguri în Italia, Franţa şi Spania. A fost dat în urmărire internaţională de autorităţile italiene, după ce, pe 7 mai 2005, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII