Acasă Local Gorj Trei gorjeni, trimişi în judecată pentru fraudarea BRD

Trei gorjeni, trimişi în judecată pentru fraudarea BRD

Trei gorjeni au fost trimişi în judecată de Tribunalul Gorj pentru obţinerea de împrumuturi ilegale de la sucursala BRD Gorj. Ion Cican, Ion Gogoneţu şi Gheorghe Florea sunt acuzaţi de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trafic de influenţă. Prejudiciul înregistrat în acest caz se ridică la peste 624.000 de lei prin acordarea a 44 de credite pentru care inculpaţii au folosit acte false.

Alte zeci de persoane ale căror acte au fost falsificate pentru obţinerea de credite bancare au fost scoase de sub urmărirea penală, dar faţă de ele procurorii au dispus aplicarea unor amenzi administrative de până la 1.000 de lei.

Două angajate ale BRD Gorj care au fost reţinute în primăvară tot în acest caz au fost scoase de sub urmărire penală. Maria Elena Contoloru şi Maria Cristina Bacâtea au fost iertate de anchetatori, după ce acestea au fost acuzate de fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Emil Moţa, care a făcut la început cercetările în acest caz, de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la înşelăciune şi luare de mită.

Maria Elena Contoloru este soţia fostului director al BCR Gorj, care a fost trimis în judecată pentru fraudarea băncii prin acordarea de credite ilegale grupurilor de firme conduse de omul de afaceri vâlcean Ion Marin, toată afacerea fiind coordonată de Petre Paul Ţârdea, afacerist din Bucureşti.

Exit mobile version