17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTransformare cu scandal la Protecţia Plantelor

Transformare cu scandal la Protecţia Plantelor

Transformarea Direcţiei de Protecţie a Plantelor în societate comercială a iscat un adevărat scandal în şedinţa consiliului judeţean de miercuri. Mireasma de gâlceavă s-a simţit încă de la începutul dezbaterii pe marginea proiectului de hotărâre, când pedistul Gelu Vişan l-a acuzat în plen pe consilierul pesedist Petre Petrescu că este direct interesat de transformarea direcţiei în societate şi apoi de preluarea ei. Circul s-a declanşat însă în momentul în care s-a dezbătut modul în care ar trebui preluate bunurile fostei Direcţii de Protecţie a Plantelor. În timp ce pesediştii în frunte cu Petre Petrescu au susţinut preluarea în patrimoniu a terenurilor, clădirilor şi utilajelor aflate la dispoziţia direcţiei, democraţii au sprijinit preluarea activelor doar în administrare.

Capac a pus însă secretarul judeţului, Gheorghe Barbărasă, care a ameninţat că nu va aviza actul în cazul în care bunurile direcţiei sunt preluate în patrimoniu. „Nu sunt de acord şi nu voi da viza de legalitate pentru includerea în patrimoniu. Acesta înseamnă evaluare. Sunt chestiuni mai complicate şi noi nu suntem pregătiţi pentru acest lucru“, a spus Barbărasă.

În final, consilierii au convenit să amâne punctul referitor la preluarea bunurilor pentru şedinţa din noiembrie, însă nu au uitat să desemneze membrii în Consiliul de Administraţie, cenzorii şi împuterniciţii la societatea nou-înfiinţată. După ce toate partidele din consiliu şi-au desemnat reprezentanţii, o socoteală simplă a relevat faptul că la 43 de angajaţi, câţi are în prezent Direcţia de Protecţie a Plantelor, au fost numiţi 13 membri în CA, împuterniciţi şi cenzori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU