29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Salt cu parapanta la 100 de ani

O britanică şi-a făcut un cadou neobişnuit la aniversarea centenarului: o săritură cu parapanta. După cum informează site-ul 20minutes.fr, Peggy McAlpine şi-a luat inima în dinţi şi, la venerabila vârstă de 100 de ani, a coborât cu parapanta într-o săritură în tandem. Saltul a fost „executat“ de la o altitudine de 760 de metri de pe un masiv muntos din Republica Turcă a Ciprului de Nord şi este foarte probabil ca această performanţă să intre în Cartea Recordurilor. Fostă contabilă, Peggy McAlpine a sărbătorit această performanţă cu şampanie şi speră că va fi înregistrată în Guinees Book drept cea mai bătrână persoană care a sărit vreodată cu parapanta. „A fost un moment extraordinar şi aş vrea să repet experienţa, dar m-am gândit să mai las să mai treacă ceva timp, să le dau şi altora ocazia să-mi doboare recordul“, a glumit ea la întoarcere, când a fost primită cu aplauze de familie şi de presă. „Eu vă anunţ că la 105 ani o să încerc din nou o nebunie“, a avertizat doamna McAlpine, care la aniversarea a 70 de ani şi-a făcut cadou o săritură cu coarda elastică.

A tăiat 122 de copaci să vadă marea

Un pensionar de 70 de ani din Germania a tăiat 122 de copaci pentru a putea vedea Marea Baltică chiar din curtea casei sale de vacanţă, informează site-ul 20minutes.fr. Bărbatul, care locuieşte în Hamburg, a recunoscut cele petrecute săptămâna trecută în apropiere de reşedinţa sa de vacanţă din localitatea Scharbeutz şi a explicat că nu a vrut decât să vadă mai bine Marea Baltică. Proprietatea bărbatului este construită pe o colină, în apropiere de ţărmul mării, iar pentru a avea o privelişte şi mai frumoasă s-a hotărât să taie toţi frasinii, fagii şi cireşii sălbatici care îi „stricau“ vederea la mare. Potrivit raportului poliţiei, copacii, care făceau parte dintr-un domeniu forestier al statului, aveau cel puţin 30 de ani, iar prejudiciul se ridică la 15.000 de euro. Pensionarul este anchetat pentru încălcarea legilor referitoare la protecţia naturii şi pentru prejudiciul adus statului.

Căsătoriţi în Biserica lui Maradona

„Nimeni să nu despartă ceea ce zeul fotbalului a unit“, acestea au fost cuvintele cu care au fost binecuvântate două cupluri de microbişti care şi-au jurat credinţă în faţa unei mingi de fotbal şi a portretului lui Diego Maradona, idolul lor. Aceste neobişnuite „căsătorii“ au fost oficiate la Buenos Aires, printr-o ceremonie cvasireligioasă desfăşurată la aşa-numita „Biserică a lui Maradona“. Julian Chavero, cel care a jucat rolul de „preot“, a explicat faptul că mingea de fotbal reprezintă un element sacru folosit în timpul ceremoniei şi că în Biserica lui Maradona acest obiect înlocuieşte ca valoare crucifixul. Maradona nu a asistat la această nuntă, dar a trimis prin internet un mesaj tinerilor căsătoriţi. Miresele au fost îmbrăcate în tradiţionalul veşmânt alb, în timp ce mirii au purtat costume negre care aveau pe spate numărul 10, cel pe care idolul lor l-a avut pe tricou în timpul carierei sale sportive. Tinerii căsătoriţi au jurat că „se vor iubi şi se vor respecta bucurându-se împreună de golurile date de Maradona, de înregistrările şi fotografiile idolului lor“, dar şi că „vor avea copii şi îi vor boteza Diego“, aceasta fiind a noua din cele „zece porunci“ ale lui Maradona.

David Beckham, antrenor pentru copiii lui Snoop Dogg

Copiii lui Snoop Dogg au cel mai bun antrenor personal de fotbal, celebrul David Beckham. După cum informează site-ul pr-inside.com, rapperul şi fotbalistul sunt prieteni de mult timp, iar acum, când Beckham s-a mutat la Los Angeles, Snoop Dogg şi-a permis să îi ceară această favoare. „Se poartă extraordinar cu copiii şi s-au distrat de minune când David i-a învăţat să tragă la poartă şi să înscrie un gol perfect“, a declarat cântăreţul. Pentru a nu rămâne mai prejos, rapperul s-a oferit ca în schimbul lecţiilor de fotbal pe care copiii săi le primesc de la Beckham, el să îi iniţieze pe copiii fotbalistului în tainele hip-hop-ului. „Iubesc fotbalul la fel de mult cum iubeşte David muzica rap. E adevărat, nu mi-a cerut să îi învăţ pe copii să cânte, dar eu le stau oricând la dispoziţie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS