5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedintele Băsescu la B1 TV

Preşedintele Băsescu la B1 TV

Şeful statului a criticat guvernul Tăriceanu, dar mai ales pe „mafiotul obraznic“ din fruntea Ministerului Justiţiei, arătând că este gata să repete referendumul dacă va fi invalidat pe motiv de absenteism.

Preşedintele Traian Băsescu a fost miercuri seară invitatul lui Radu Moraru, în emisiunea „Naşul“ de la postul B1TV. Şeful statului a prezentat în stilu-i caracteristic situaţia politică actuală, vorbind totodată despre referendumul pe care l-a convocat pe 25 noiembrie.

Băsescu a susţinut că organizarea referendumului pentru votul uninominal în aceeaşi zi cu scrutinul europarlamentar îi va mobiliza mai mult pe alegători. „Dacă referendumul nu o să fie validat, o să îl repet… În 2008 voi mai organiza referendumuri, fiindcă sunt multe probleme asupra cărora românii trebuie să se pronunţe“, a mai spus şeful statului.

Ministrul justiţiei – „un tânăr mafiot obraznic“

Preşedintele Traian Băsescu l-a caracterizat pe ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, drept „un tânăr mafiot obraznic“ care ar trebui să plece din funcţia pe care o deţine. „În orice stat din lume, acest om nu ar mai fi ministru“, a comentat şeful statului, acuzându-l pe Chiuariu că lucrează în numele liberalului Relu Fenechiu: „Serveşte o clientelă, o oligarhie, a fost juristul lui Fenechiu şi a fost pus ministru al justiţiei în baza subordonării pe care Tăriceanu o are faţă de grupurile de interese“.

Acesta a adăugat că, în trei zile de la instalare, Chiuariu „şi-a făcut datoria“ încercând să-l îndepărteze pe procurorul Doru Ţuluş. „Să plece acest ministru al justiţiei!“, a fost concluzia lui Băsescu.

Despre „arogantul“ Tăriceanu şi „grofii UDMR“

Despre ministrul transporturilor, liberalul Ludovic Orban, Traian Băsescu a spus că s-ar putea să aibă surprize de natură penală. În ceea ce îl priveşte pe premierul Tăriceanu, i-a reproşat din nou că este tributar relaţiei cu oligarhia, cu Dinu Patriciu, dar şi celei cu PSD şi în special cu Ion Iliescu. Tăriceanu s-a consultat repetat cu Iliescu în diverse momente, a spus preşedintele. El l-a condamnat pe Tăriceanu pentru dispreţul faţă de electorat de care dă dovadă refuzând să organizeze referendumul în aceleaşi secţii cu euroalegerile. Şeful statului i-a mai reproşat primului-ministru că ar conduce ţara discreţionar. „Acest sistem oligarhic creat de Adrian Năstase a fost preluat de alt arogant care îl continuă“, a punctat preşedintele.

El a vorbit la „Naşul“ şi despre „grofii“ din UDMR, arătând că Verestoy Attila şi Marko Bela sunt „echivalentul lui Ion Iliescu din maghiarime“. Preşedintele a declarat că, după vizita din Covasna, a constatat că maghiarii ar vrea ca acei doi lideri udemerişti să dispară din spectrul politic.

Şeful statului, interzis la televiziunea publică

Preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat nemulţumirea că nu poate merge la postul public de televiziune să vorbească despre referendum. Şeful statului a povestit cum Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al preşedinţiei, a luat legătura inclusiv cu preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, Alexandru Sassu, pentru a stabili prezenţa lui Traian Băsescu la o emisiune a TVR. Preşedintele spune că a primit un refuz de la Alexandru Sassu, acesta invocând faptul că parlamentul nu a votat înfiinţarea comisiei de antenă pentru referendum.

Băsescu a comentat că acest refuz vine într-un moment în care „are obligaţia“ să-i informeze pe români despre votul uninominal: „Preşedintele României a dorit să aibă o apariţie la televiziunea publică şi i s-a interzis“. Despre TVR, şeful statului a spus că este „televiziunea pesedisto-liberală cu politrucul Sassu în fruntea sa“.

Dosarul Remeş

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit la B1 TV şi despre cazul Remeş, arătând că în dosarul pe care l-a primit există „lucruri mai concrete“ decât cele care au fost prezentate în filmele difuzate, „probe mai puternice, scrise, zguduitoare la adresa unui ministru, nu bani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII