21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalEdilii vâlceni merg în Franţa

Edilii vâlceni merg în Franţa

Nouă edili din Vâlcea, însoţiţi de purtătoarea de cuvânt a prefecturii, vor merge în Franţa, în regiunea Bouches du Rhone, unde se vor întâlni cu reprezentanţii administraţiilor din nouă localităţi, pentru a finaliza împreună proiectele de dezvoltare a comunităţilor locale.

Delegaţia care pleacă sâmbătă în Franţa e formată din zece persoane: Ilie Amuzan, primarul din Călimăneşti, Gheorghe Niţă, edilul-şef al oraşului Horezu, Ştefan Aurel, primarul din Berbeşti, Robert Schell, viceprimarul oraşului Brezoi, Vasile Boeangiu, edilul-şef al comunei Alunu, Nicolae Voicescu, primarul din Fârtăţeşti, Ivan Jinaru, primar în Vaideeni, Marin Puchin, edilul-şef al comunei Lăcusteni, Gheorghe Tecuţă, viceprimarul din Făureşti, şi Carmen Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Vâlcea.

Delegaţia va sta în Franţa cinci zile. Deplasarea face parte din cadrul Programului „13 primari pentru un viitor comun“. Vizita autorităţilor franceze în Vâlcea a avut loc în primăvara 2007, perioadă în care au avut loc şi înfrăţirile cu localităţile vâlcene şi s-au stabilit proiectele de dezvoltare a comunităţilor. Oraşul Horezu s-a înfrăţit cu La Destrousse, în timp ce autorităţile oraşului Brezoi colaborează cu cele din La Bouilladisse, iar cele din comuna Alunu cu Greasque.

 

Două proiecte urmează să fie depuse la Bruxelles

 

Francezii vor să facă în oraşul Brezoi un sat turistic francez. Vor schimburi de experienţă între elevii francezi şi cei vâlceni şi au fost impresionaţi de fondul de vânătoare din Vâlcea.

„Proiectele din Alunu şi oraşul Brezoi sunt evoluate în urma cooperării cu omologii francezi şi urmează ca ele să fie depuse la Bruxelles pentru a obţine finanţare. Sâmbătă, delegaţia de primari şi viceprimari pleacă în Franţa, unde aceştia vor participa la şedinţe de consilii locale, vor discuta pe baza proiectelor de colaborare şi vor avea loc vizite în regiunea franceză“, a spus Anuţa Handolescu, prefectul de Vâlcea.

Autorităţile vâlcene se vor deplasa în Franţa cu un autobuz oferit de o firmă de transport şi cu combustibil obţinut în urma unor sponsorizări. Cheltuielile cu cazarea şi masa vor fi suportate de partea franceză.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS