10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a omorât soţia pentru că nu-i mai suporta beţiile

Şi-a omorât soţia pentru că nu-i mai suporta beţiile

Gheorghiţă Irimia, de 38 de ani, din Slatina, şi-a omorât soţia în bătaie. Femeia a fost internată de mai multe ori la dezalcoolizare, dar nu a vrut nici în ruptul capului să renunţe la alcool.

Un bărbat din Slatina şi-a omorât soţia în bătaie pentru că stătea mai mult beată decât trează. Nenorocirea s-a petrecut marţi, pe strada Văilor, din municipiul Slatina. Sătul de beţiile femeii, Gheorghiţă Irimia, de 38 de ani, băut şi el, şi-a luat nevasta la bătaie, lovind-o cu picioarele. După ce a scăpat de furia bărbatului, Fănica, de 41 de ani, a ieşit din apartament cu gândul să se ducă la bar pentru a-şi cumpăra băutură. N-a mai apucat să iasă din bloc. Femeia a căzut lată în casa scării. După câteva minute a fost găsită de fiul său. Băiatul plecase la magazin să cumpere ceva, iar tatăl lui l-a rugat să se uite şi de mama sa. Copilul a încremenit când şi-a găsit mama fără suflare. A fugit repede în casă şi i-a spus lui Gheorghiţă că mama sa este căzută. Omul a anunţat ambulanţa, femeia fiind transportată imediat la spital, dar era prea târziu. Medicii de la Urgenţă nu au mai putut decât să constate decesul.

La spital au fost chemate poliţia şi procuratura întrucât victima prezenta leziuni pe corp. În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că Fănica mai fusese bătută şi în seara de 27 octombrie.

Ieri, în urma autopsiei, medicul legist a stabilit că femeia a murit în urma unui şoc mixt hemoragic ca urmare a unui politraumatism cu ruptură de ficat.

Gheorghiţă Irimia a fost reţinut de poliţie pentru 24 de ore. El este cercetat în stare de reţinere pentru omor calificat, iar astăzi, Parchetul îl va prezenta Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă. Cei doi soţi aveau împreună doi copii minori.

Crima vine la nici două săptămâni de când un bărbat din Slatina, tot pe fondul consumului de alcool, şi-a ucis soţia pentru un meci de fotbal.

Internată la dezalcoolizare de mai multe ori

Vecinii spun că în familia Irimia aveau loc certuri şi bătăi frecvente. Femeii îi plăcea băutura şi nu o mai interesa altceva. Ea a fost internată de mai multe ori la dezalcoolizare, dar nu a vrut nici în ruptul capului să renunţe la alcool.

Vecinii de bloc ştiu aproape toţi că Fănica obişnuia să consume băutură şi nu ţinea deloc măsura la pahar. Când au aflat că a murit din cauza bătăii primite de la soţul ei, oamenii au spus că se aşteptau să se întâmple ceva rău în familia celor doi.

„Ea bea peste măsură. Stau pe scară cu ea şi o vedeam numai beată. Dormea şi în scara blocului. Îşi făcea drum pe afară, zicea că duce gunoiul şi pleca la magazin să îşi cumpere băutură. Bea spirt. Găseam sticlele pitite de ea în cutiile poştale. El lucra la Alro, aducea bani frumoşi acasă, iar ea era ocupată cu băutura. A fost internată la dezalcoolizare, dar degeaba“, a spus un vecin al femeii.

O vecină susţine că, în urmă cu câteva săptămâni, s-a întâlnit cu Fănica pe stradă şi i-a spus să aibă grijă să n-o omoare soţul din cauza băuturii. „Chiar i-am spus să aibă grijă să nu păţească şi ea ca Luţă. Să o bată bărbatu’ până ce o omoară pentru că bea mult. Că şi pe aia, tot din cauza băuturii a omorât-o bărbatu’“, a afirmat femeia.

Potrivit celor spuse de procurorul care se ocupă de caz, Ştefan Noajă, dacă va fi găsit vinovat, Gheorghiţă Irimia va petrece între 15 şi 25 de ani în spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU