10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a ieftinit gunoiul

S-a ieftinit gunoiul

Efectele câştigării procesului cu firma Eco Sud, de către juriştii admistraţiei locale, au început să se vadă. În cadrul şedinţei consiliului local de ieri a fost aprobată diminuarea preţului plătit pentru gunoi de craioveni, către Serviciul Public de Salubritate (SPS).

Dacă, până în prezent, tariful pentru colectarea, transportul şi depozitarea reziduurilor menajere era de 3,5 lei de persoană pe lună, în urma propunerii executivului acesta a scăzut la 2,22 lei plus TVA. În cazul agenţilor economici, de la 3,5 lei/mc, tariful va fi de 24,95 lei plus TVA. Cu această ocazie s-a făcut şi o diferenţiere între cele două categorii care produc reziduuri, stabilindu-se ca populaţia să plătească mai puţin.

„Preţul mai mic a fost impus de două motive. Unul se referă la preţul pe care noi, la rândul nostru, trebuie să-l achităm către rampa ecologică de la Mofleni, pentru depozitarea gunoaielor, iar al doilea are în vedere achiziţiile de utilaje care sunt performante“, a declarat Sorin Ciobanu, directorul SPS Craiova.

Pentru reziduurile din construcţii şi demolări, pentru un metru cub se va plăti 58,71 lei plus TVA. Specialiştii de la Salubritate au făcut deja o estimare a cantităţii de gunoaie strânse pe parcursul unui an, ajungând la circa 103.100 de tone.

300 de contracte noi

Angajaţii Salubrităţii continuă şi în noiembrie programul de încheiere a contractelor, urmând să intre în cartierul Făcăi, acolo unde au informaţii că mai multe persoane s-au sustras de la parafarea actelor. Oficialii serviciului speră că, odată încheiată campania, vor dispărea şi gropile de gunoi din Bănie, devenite o ruşine pe obrazul oraşului.

În prima fază, angajaţii de la Salubritate îi identifică pe cei care nu au contracte, după care le trimit o somaţie să intre în legalitate, în caz contrar urmând să se trezească cu o amendă. Sorin Ciobanu a spus că până acum nu a întâlnit vreo persoană care să refuze, după ce a fost identificată.

„Tocmai am terminat cu cartierul Troaca, unde au fost încheiate circa 130 de contracte. Până acum, am reuşit să aducem 300 de contracte noi. Ne-am mişcat puţin mai încet în perioada asta pentru că a trebuit să preluăm cele 6.000 de partide de la RETIM“, a menţionat directorul SPS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU