15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiectul parcării subterane, retras de pe ordinea de zi

Proiectul parcării subterane, retras de pe ordinea de zi

VÂLCEA. Primarul Gutău a dat înapoi şi a retras de pe lista discuţiilor proiectul parcării subterane din zona Parcului „Mircea cel Bătrân“. Edilul-şef din Râmnicu Vâlcea acuză imixtiuni politice şi interese economice care pun piedici unui plan de modernizare a oraşului conceput de o firmă din Spania. Parcarea subterană din zona centrală trebuia să cuprindă subsolul întregului Parc „Mircea cel Bătrân“, ce urma, potrivit primarului, să fie dărâmat din temelii şi reconstruit după amenajarea a peste 700 de locuri pe parcare amplasate pe două niveluri. Proiectul nu a mai apucat însă să fie discutat, Mircia Gutău evitând în acest fel controversele ce urma să fie ridicate de consilierii liberali cu privire la oportunitatea unei astfel de investiţii. Furios, primarul nu a ezitat să precizeze în plenul şedinţei de consiliu local cauza pentru care a retras respectivul punct de pe ordinea de zi. „Aş vrea să vă spun că am încercat în permanenţă să atrag investiţii pentru municipiu. Am constatat însă cu surprindere că o parte din consilieri refuză orice fel de discuţii. E vorba numai de discuţii, nimic altceva. Aseară (luni seară – n.r.) am trecut prin centru şi am găsit un grup de persoane în frunte cu domnul Tudor Iosifaru ce încercau să convingă trecătorii de faptul că voi distruge parcul iremediabil. Domnul Ion Nicolae, pe margine, superviza totul“, a relatat Gutău consilierilor.

Alesul local liberal Ion Nicolae a replicat însă tăios: „Nu ştiam că îmi este interzis să trec prin centru. Şi, oricum, nu am supervizat nimic acolo“. Primarul şi-a continuat însă şirul acuzelor. „Şi domnul Dumitru Buşe, preşedintele CJ, are interese în zonă. Luni seară l-a sunat pe domnul Nicolae în şedinţa Biroului municipal al PNL şi l-a sfătuit să nu voteze propunerea de amenajare urbanistică de la punctul 11“, a dezvăluit Gutău.

 

Şi parcarea mall-ului e contestată

 

Alt obiectiv de investiţii contestat de majoritatea consilierilor liberali, dar şi de o parte a opiniei publice este parcarea subterană ce va fi construită în faţa mall-ului River Plaza. Cu toate că iniţial au votat pentru asocierea municipalităţii cu firma Setler Minna pentru construirea respectivei parcări, liberalii se simt acum înşelaţi. Portavocea grupului PNL din CL, Ion Nicolae, afirmă acum că aleşii locali au fost induşi în eroare atunci când li s-a cerut o asemenea fuziune. „Sesizez în şedinţă publică organele abilitate, inclusiv DNA, pentru a verifica modul în care s-a atribuit unei societăţi private un teren proprietate publică“, a ameninţat Nicolae. „Poate aţi uitat că şi dumneavoastră aţi ridicat mânuţa pentru asociere. Nu mă surprinde că sesizaţi DNA“, a replicat Gutău.

La şantierul din zona străzii Independenţei se lucrează în prezent pe banii firmei Setler Minna, dar pe terenul municipalităţii. Potrivit planurilor, parcarea va avea un sigur nivel şi va adăposti peste 200 de locuri. Termenul de finalizare este decembrie 2007.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS