12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinoră răpită de patru romi

Minoră răpită de patru romi

O minoră din localitatea doljeană Calafat a fost răpită marţi, din faţa locuinţei, de patru tineri, aceştia încercând să o convingă să se mărite cu unul dintre ei.

Poliţiştii din Calafat au fost sesizaţi marţi, în jurul orei 20.00, de Cornel Tosun, din localitate, că Manuela L., de 14 ani, a fost răpită din faţa locuinţei de patru tineri necunoscuţi.

Din primele verificări s-a stabilit că, în timp ce minora se afla în faţa locuinţei sale, pe trotuar, a fost acostată de patru tineri şi forţată să se urce într-un Matiz, după care au plecat în direcţia Craiova. Autoturismul a fost dat în urmărire şi depistat pe raza comunei Galicea Mare. În maşină au fost identificaţi Gheorge Piţă, de 19 ani, Florin M., de 16 ani, Claudiu Buică, de 19 ani, şi Florin Curte, de 18 ani, toţi din Craiova, de etnie romă. În faţa oamenilor legii, cei patru au declarat că s-au dus în Calafat pentru a o răpi pe minoră, aceasta urmând să se mărite cu Buică.

Poliţiştii au mai stabilit din declaraţiile fetei că aceasta s-a opus, însă a fost lovită cu palmele peste faţă şi trasă de păr, fiind urcată cu forţa în autoturism. Pe numele celor patru tineri romi s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Conform Codului Penal, lipsirea de libertate a unei persoane produsă prin răpire, de două sau mai multe persoane împreună, precum şi în cazul în care victima este minoră, pedeapsa este închisoarea de la cinci la 12 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII