27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova, şantierul Cucu

Craiova, şantierul Cucu

Constructorii care lucrează în Craiova pe diverse şantiere se vor uita lung după cele 550 de miliarde de lei vechi pe care ar trebui să le mai încaseze în acest an, conform contractelor de execuţie. Acest lucru nu-i protejează însă pe craiovenii care se deplasează pe străzile oraşului.

Lucrările de reparaţii la drumuri, clădiri şi reţele de utilităţi efectuate în prezent în şantierul Craiova înregistrează decalaje semnificative. În bani publici, lenea constructorilor implicaţi se situează în jurul sumei de 550 de miliarde de lei vechi, pe care contractanţii lucrărilor ar fi trebuit să le primească până la sfârşitul anului, dar pe care cel mai probabil nu vor pune mâna pentru că nu au cum să termine lucrările. Interpelat de un consilier local asupra temei „Debandada în construcţii“, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri că, potrivit estimărilor primăriei, mai bine de 50% din lucrări nu vor fi executate în termen în 2007. „Ei (constructorii – n.r.) se fac că muncesc, noi ne prefacem că-i plătim. Este dezagreabil ce se întâmplă, dar au nişte contracte semnate în urma procedurilor legale şi n-avem decât să-i suportăm. Dar nu le dăm banii, că nici n-avem cum. Nu ne pot aduce devize fiindcă au mari întârzieri în execuţie, aşa că nu-i plătim. Deci noi am stabilit că 550 de miliarde de lei vechi rămân necheltuite anul ăsta tocmai din această cauză“, a spus Solomon.

Reprezentanţii Primăriei Craiova nu au nominalizat firmele care se fac vinovate. Directorul Direcţiei programe de dezvoltare şi investiţii, Sever Bordu, a afirmat însă că toate societăţile sunt în aceeaşi oală. „În toate cazurile de lucrări contractate sunt întârzieri“, a spus Bordu.

Primăria, părtaşă

Municipalitatea nu este străină de coşmarul la care sunt supuşi craiovenii pe străzile din municipiu, unde sunt pândiţi la tot pasul de gropile din şantiere, sârme, cabluri, utilaje grele şi chiar de traficul obişnuit. Directorul Sever Bordu recunoaşte că multe contracte au fost semnate abia în august 2007. „Nici legile nu ne-au ajutat să grăbim procedurile de achiziţii publice şi atunci lucrările au fost contractate târziu“, a mai arătat Bordu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS