16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii doljeni îşi obţin primele de vacanţă în instanţă

Poliţiştii doljeni îşi obţin primele de vacanţă în instanţă

Sindicatele poliţiştilor au depus acţiuni la Tribunalul Dolj pentru obţinerea drepturilor băneşti pentru anii trecuţi: primele de vacanţă pentru perioada 2004-2006 şi sporul de fidelitate aferent anului 2005.

Poliţiştii doljeni au primit deja primele de vacanţă aferente anului 2007. Pentru perioada 2004-2006 în cazul primelor de vacanţă şi pentru sporul de fidelitate aferent anului 2005, preşedintele biroului teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a iniţiat mai multe acţiuni în instanţă. 650 de poliţişti doljeni înscrişi în acest sindicat şi-au obţinut drepturile printr-o acţiune câştigată de fond la Tribunalul Dolj, urmând ca recursul să se judece la Curtea de Apel la începutul lunii noiembrie. „Nu sunt motive ca acţiunea să fie respinsă“, a declarat Laurenţiu Mihăiţoaia, preşedintele biroului teritorial IPJ Dolj al SNPPC. A doua acţiune, pentru aproximativ 180 de membri de data aceasta, a fost câştigată săptămâna trecută. „A treia priveşte norma de hrană 12B, iar pe rol se află a patra acţiune la Tribunalul Dolj, care vizează drepturile poliţiştilor ce au calitatea de organ de cercetare judiciară“, a mai precizat Mihăiţoaia. „Pentru primele de vacanţă şi sporul de fidelitate pe 2005 avem acţiuni la Tribunalul Dolj, sunt pe rol şi avem termene. Noi o să ne obţinem în instanţă drepturile prevăzute în statutul poliţistului şi în Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici“, a declarat şi Elvis Măceşeanu, vicepreşedintele grupei sindicale Pro Lex din judeţul Dolj.

Poliţiştii negociază contractul colectiv de muncă

MIRA şi SNPPC au încheiat în această vară, în august, un acord privind raporturile de serviciu, document ce cuprinde şi reglementări menite să asigure îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. De aproape două săptămâni, sindicaliştii doljeni sunt în negocieri cu MIRA privind semnarea unui contract colectiv de muncă pentru personalul contractual. La negocieri participă şi jurişti din cadrul Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa“. „În privinţa modificării indicilor de ierarhizare a poliţiştilor, de salarizare sau drepturile pentru personalul contractual, din datele pe care le am există un proiect în faza de aprobare, care a primit toate avizele. Sunt încrezător că va intra în vigoare la 1 ianuarie 2008“, a mai spus Mihăiţoaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS