10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestiţie de 500.000 de lei la ATI

Investiţie de 500.000 de lei la ATI

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani a fost modernizată în totalitate, valoarea investiţiei fiind de 500.000 de lei. Jumătate din bani, respectiv 250.000 de lei, au fost alocaţi de autorităţi din bugetul local, iar diferenţa a fost obţinută prin sponsorizări şi din contribuţia personalului medical care lucrează în secţie.

Şeful secţiei ATI, Petronela Şodolescu, a declarat că lucrările de modernizare au durat şase luni şi au inclus reparaţii capitale, fiind refăcute circuitele medicale: „Am reuşit să recompartimentăm şi să reutilăm secţia şi am eliminat tuburile de oxigen care alimentau aparatura şi am cuplat partea de anestezie şi de ventilaţie la o staţie centrală“.

Secţia ATI este cea de-a treia, după Unitatea de Primire Urgenţe şi cea de Dializă, care a fost modernizată în ultimii ani, astfel încât să corespundă standardelor europene.

Managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, Alexandrina Remescu, susţine că în următorii patru ani va încerca să modernizeze toate secţiile, precum şi clădirea, astfel încât spitalul să primească acreditarea conform normelor UE.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS