Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Arhiva PCR, mutată la Arhivele Naţionale
Arhiva Partidului Comunist Român (PCR) şi a Consiliului Popular Judeţean Gorj a fost transferată vineri la Arhivele Naţionale, filiala Gorj. Mii de dosare au fost luate din subsolul Prefecturii Gorj şi transportate cu un camion la Arhivele Naţionale, unde vor fi sintetizate. Potrivit subprefectului judeţului Gorj, Lelioara Deaconu, arhiva are o vechime de aproximativ 40 de ani şi nu a fost preluată de nici o instituţie. „Este un lucru bun, pentru că se va face o sinteză a arhivei şi ar putea fi folosită în vederea unor cercetări despre perioada comunistă. Ocupa un spaţiu destul de mare“, a precizat Lelioara Deaconu.
Andrei IONESCU

Bătaie la bancomat
Poliţiştii mehedinţeni au descoperit joi noapte, în faţa unei bănci, un bancomat pe care erau pete de sânge. Se pare că un bărbat care voia să scoată bani de pe card a fost atacat şi lovit de mai multe ori de o persoană. Cu toate că două echipaje ale IPJ Mehedinţi s-au deplasat imediat la faţa locului, nu         i-au identificat nici până în prezent pe cei implicaţi în incident. În urma declaraţiilor unor martori,       s-au făcut portretele-robot ale celor două persoane şi oamenii legii le caută în continuare. „Ne-am deplasat în cel mai scurt timp la faţa locului. Am găsit urme de sânge pe bancomat şi pe scările băncii, dar până acum nu am identificat nici victima, nici agresorul“, a declarat ofiţerul de serviciu al IPJ Mehedinţi.
Poliţia a făcut o cerere scrisă către unitatea bancară să-i pună la dispoziţie imaginile filmate de camera de luat vederi a bancomatului.
Alin GHICIULESCU

Gorjeni arestaţi pentru înşelăciune
Doi gorjeni au fost arestaţi joi seară sub acuzaţia de înşelăciune, în baza unor mandate emise pe zece zile de Tribunalul Gorj. Petre Nicolae Pavel, de 35 de ani, din comuna Ciuperceni, şi Adrian Popescu, de 43 de ani, din Leleşti, sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anchetatorii au stabilit că inculpaţii, în calitate de reprezentanţi ai unor firme ce aveau sediile în Bucureşti şi Târgu Jiu, în perioada mai-septembrie 2007, prin folosirea de nume şi calităţi false, au indus în eroare mai multe societăţi comerciale de la care au achiziţionat mărfuri în valoare de 440.000 de lei. Pentru plata bunurilor au fost emise file CEC şi bilete la ordin fără acoperire bancară.
Eugen MĂRUŢĂ

Cai călcaţi de tren la Petroşani
Trei cai au fost călcaţi vineri dimineaţă de tren, în zona Lunca Jiului din Petroşani, după ce animalele au rămas nesupravegheate pe timpul nopţii. Incidentele s-au petrecut succesiv, în zorii zilei. Administraţia din Petroşani şi poliţia fac acum verificări, pentru a identifica proprietarii animalelor care au murit. „Caii au fost găsiţi morţi pe calea ferată, iar oamenii din zonă spun că animalele au fost călcate pe rând de tren. Facem verificări împreună cu poliţia, să vedem ai cui erau caii care au fost omorâţi“, a spus Petre Dobre, reprezentant al Primăriei Petroşani.
Diana MITRACHE

Exit mobile version