16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei zile fără procuror

Trei zile fără procuror

Procurorii din Caraş-Severin au „scăpat“ de investigarea uciderii craioveanului Leontin Bebu şi au „pasat“ dosarul colegilor din Craiova, mutarea lui de la un Parchet la altul lăsându-i pe poliţiştii doljeni trei zile fără procuror.

Anchetatorii doljeni au fost nevoiţi să efectueze cercetări trei zile fără un procuror de caz, pentru că în acest răstimp dosarul deschis de procurorii din Caraş-Severin în cazul uciderii craioveanului Leontin Bebu nu a fost repartizat unui procuror din Craiova. Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi-a declinat competenţa în cazul uciderii craioveanului Leontin Bebu încă de vineri, însă dosarul a fost înregistrat abia ieri-dimineaţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. „Pe 22.10.2007, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a fost înregistrat dosarul nr. 784/P/2007 privind moartea suspect violentă a lui Ion Leontin Bebu din Craiova“, a precizat procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Trei zile de pauză

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au mai comunicat că omologii lor din Caraş-Severin, unde a fost găsit cadavrul lui Leo, şi-au declinat competenţa de soluţionare a cauzei prin ordonanţa din 19.10.2007. De vineri seară şi până ieri-dimineaţă, poliţiştii doljeni au lucrat fără a fi supravegheaţi de un procuror, acesta nefiind desemnat de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Poliţiştii spun că în aceste trei zile de cercetări în cazul uciderii lui Leontin Bebu au fost momente când au avut mare nevoie de procuror, însă au făcut doar cercetările care nu au necesitat supravegherea acestuia. Procurorii doljeni susţin că toţi colegii lor de la Caraş-Severin s-au spălat pe mâini, singurul temei pentru care dosarul a fost trimis la Craiova fiind acela că victima a locuit aici.
Ieri dimineaţă, dosarul a fost repartizat procurorului Claudiu Dinculescu, care urmează să analizeze temeiurile ce atrag competenţa materială şi teritorială a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, potrivit unui comunicat al instituţiei, urmând să dispună în consecinţă.
Poliţiştii au subliniat că ancheta în acest caz este în curs şi încă se verifică indiciile pe care le au la dispoziţie. „Sunt multe piste care se verifică. În cele din urmă, vom stabili autorul sau autorii, pentru că avem multe indicii de la care am plecat“, a declarat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful IPJ Dolj.

Cercetări

Peste 30 de poliţişti, atât criminalişti, cât şi ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, lucrează zi şi noapte pentru a stabili cine l-a omorât, tranşat şi aruncat în Caraş-Severin pe Leontin Bebu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII