3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFrig în clase la Slatina

Frig în clase la Slatina

Aproximativ 200 de copii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 Slatina simt şi în clase vremea câinoasă de afară, chiar dacă unitatea are centrală proprie. O mămică disperată de situaţie a reclamat ieri că micuţii sunt ţinuţi cu hainele groase în clase, de teamă să nu răcească, iar după-amiază, când începe programul de somn, sunt vârâţi sub pături tot îmbrăcaţi excesiv.
Dacă până săptămâna trecută s-a aşteptat finalizarea clădirii anexe, în care să fie mutată centrală termică, pentru ca instalaţia să primească autorizaţia ISCIR, săptămâna aceasta aşteptarea s-a prelungit dintr-un alt motiv: firma care se ocupă de supravegherea centralelor de la unităţile de învăţământ din oraş, Instal Grup, nu s-a lămurit ce problemă are centrala de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 5.
„Este frig, într-adevăr, dar facem tot ce este omeneşte posibil. Nu este adevărat că nu ne preocupă problema, pentru că şi noi stăm tot în săli neîncălzite. Situaţia este puţin diferită doar la creşă, care este în aceeaşi clădire şi unde se ţin în priză radiatoare. Nu putem face acest lucru în toate sălile, pentru că am suprasolicita instalaţia electrică“, a declarat directoarea unităţii, Violeta Iordache.
Clădirea în care a fost mutată centrala a fost finalizată săptămâna trecută, când s-au executat şi primele probe la centrală. „Este o centrală veche, are peste şapte ani. A mers puţin şi a trecut pe avarie. Noi nu ne permitem să o lăsăm să funcţioneze aşa, pentru că se poate întâmpla, Doamne fereşte, cine ştie ce dezastru. Aşa că am oprit-o şi am chemat firma. În weekend s-a întâmplat la fel, azi la prânz a fost din nou pornită şi am crezut că este în regulă, dar a intrat din nou pe avarie. Cei de la firmă ne spun ba că gazul n-ar avea presiune, ba că vântul foarte puternic nu ştiu ce face pe coş…“ , a mai spus directoarea grădiniţei.
Şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Slatina, Minel Prina, a declarat că situaţia nu i-a fost adusă la cunoştinţă, dar că se va interesa şi va avea grijă să fie rezolvată problema. Tot ieri, la primărie au fost semnalate probleme la alte două unităţi şcolare, la centrala Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ spărgându-se un vas de expansiune, care va fi înlocuit astăzi, iar la Şcoala nr. 7, aflată în vecinătatea Grădiniţei nr. 5, centrala termică nu a putut fi pusă în funcţiune pentru că şcoala nu şi-a achitat datoriile către Distrigaz, contorul fiind ridicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS