17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFemeia de serviciu de la Şcoala din Budieni sparge lemne

Femeia de serviciu de la Şcoala din Budieni sparge lemne

Primăria Scoarţa a adus trei maşini cu lemne pentru încălzirea elevilor pe perioada de iarnă. Pentru că primăria nu a mai trimis beneficiarii de ajutor social să taie lemnele, femeia de serviciu a fost pusă să facă acest lucru.

GORJ. La unitatea şcolară din satul Budieni, comuna gorjeană Scoarţa, primăria a trimis trei maşini de lemne, care vor fi folosite pentru încălzirea elevilor din clasele I-VIII. Marian Păuna, profesorul coordonator al unităţii şcolare, a declarat că, în urmă cu o lună, mai mulţi beneficiari ai Legii nr. 416 au tăiat o maşină de lemne, dar de atunci nu au mai venit. Acesta a spus că singura soluţie a fost să pună femeia de serviciu să spargă butucii. „Aşteptăm ca primăria să mai trimită beneficiari ai ajutorului social să ne taie lemnele. Până atunci, femeia de serviciu sparge lemnele, că are trecut în fişa postului acest lucru. Ea l-a chemat şi pe soţul său să o ajute“, a recunoscut profesorul coordonator.

Femeia şi soţul său se luptă cu butucii

Rodica Ionici, femeia de serviciu de la Şcoala Generală din Budieni, văzând că nu se mai poate descurca, şi-a chemat în ajutor soţul: „Eu le tai, că soţia mea nu se poate lupta cu butucii ăştia. Mai taie şi ea, ce să facă, dar este foarte greu“, a afirmat Tudor Ionici. Reprezentanţii Primăriei Scoarţa au afirmat că ei şi-au îndeplinit obligaţiile: „Toate unităţile de învăţământ au primit lemne. Au fost tăiate în butuci de dimensiuni potrivite, însă noi nu avem obligaţia să aducem oameni din afara şcolilor să le taie, ci propriii lor angajaţi, adică oamenii de serviciu“, a precizat Mioara Andronie, edilul comunei Scoarţa.
Până când profesorul coordonator va găsi o soluţie sau până când primăria le va cere beneficiarilor de ajutor social să taie lemnele, tot femeia de serviciu va face acest lucru.

40 de beneficiari de ajutor social

La nivelul comunei Scoarţa există 40 de beneficiari de ajutor social apţi de muncă, însă, conform primăriţei, din cauza ploilor, aceştia nu au mai putut ajuta la tăiatul lemnelor. „Am avut noroc anul acesta că am mai pus la tăiat de lemne cele câteva persoane angajate prin AJOFM şi am mai dus şi pe cei de la Legea nr. 416 să facă treaba asta. Putem spune că, la nivelul comunei, 60% din lemnele de foc sunt tăiate şi băgate în magazii, restul urmând să fie tăiate atunci când va sta ploaia. Vor merge şi la Budieni“, a precizat Mioara Andronie.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS