10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioviţa Nouă, la rece

Craioviţa Nouă, la rece

Căldura spre apartamentele craiovenilor e pe ţeavă, dacă nu cumva a şi ajuns în calorifere. Autorităţile au anunţat ieri că pornesc sistemul de încălzire în toată Craiova şi că nu vor fi probleme în furnizarea agentului termic. Din schemă iese însă cartierul Craioviţa Nouă, unde nu s-au finalizat lucrările de transformare a centralelor în puncte termice.
„Astăzi (ieri – n.r.) pornim toate punctele de distribuţie din oraş. Reţeaua este funcţională, a răspuns bine la probe şi nu vor fi surprize. Din păcate, în Craioviţa Nouă nu putem furniza căldură la blocurile racordate la centralele termice desfiinţate. Preconizăm că la 1 noiembrie le vom putea da în funcţiune“, a spus directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache. El susţine că producătorul de căldură craiovean a depăşit şi problemele de ordin financiar, cu ajutorul subvenţiei de 94 de miliarde de lei vechi, recent alocate de guvern pentru acoperirea cheltuielilor cu combustibilul.
„Toţi aceşti bani, aproape 100 de miliarde de lei vechi, dar şi alte 100 de miliarde pe care intenţionăm să le contractăm în bancă vor merge către furnizorul nostru de agent termic, Complexul Energetic Craiova, la care avem datorii“, a mai spus Tudorache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII