12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConducerea Uniunii Sindicatelor Mine-Energie Jilţ-Turceni, reconfirmată

Conducerea Uniunii Sindicatelor Mine-Energie Jilţ-Turceni, reconfirmată

GORJ. După trei ani de la înfiinţarea Uniunii Sindicale Mine-Energie (USME) Jilţ-Turceni, a fost organizată conferinţa de alegeri la care au participat 182 de sindicalişti delegaţi, desemnaţi de cele şase sindicate din domeniul mine-energie, şi invitaţi din partea administraţiei şi a autorităţilor locale. Delegaţilor le-au fost puse la dispoziţie mape cu documente în care se arăta întreaga activitate desfăşurată de conducerea Uniunii Sindicale în cei trei ani de existenţă, modificări ale unor articole din Statutul organizaţiei, dar şi direcţiile strategice ale USME până în anul 2011.
Lucrările conferinţei desfăşurate la sediul Uniunii din comuna Mătăsari au scos în evidenţă importanţa activităţilor derulate de conducerea aleasă în urmă cu trei ani şi rezultatele obţinute în cadrul sindicatelor componente. Preşedintele USME, Ion Ruşeţ, a remarcat în deschiderea lucrărilor greutăţile întâmpinate de conducerea aleasă în 2004 din cauza existenţei a două tipuri de sindicate (miniere, energie), cu statute şi contracte colective de muncă diferite, şi a evidenţiat rezultatele obţinute în cei trei ani de activitate. Apărarea drepturilor sindicale, deschiderea unor canale de dialog cu organizaţii internaţionale şi realizarea unor programe sociale de odihnă şi tratament constituie preocupări ale muncii sindicale din cadrul Uniunii. „Nu am neglijat şi nu vom neglija, dacă vom fi aleşi, nici un program sau nici o acţiune ce se va face în folosul omului, al sindicalistului, şi le vom continua pe cele în derulare cu o maximă atenţie şi răspundere“, a afirmat Ion Ruşeţ.
Nu a fost uitat nici sectorul cultural-sportiv în care USME este implicată prin menţinerea unor activităţi majore, iar afirmaţia prin care s-a cerut implicarea Uniunii în dezvoltarea localităţilor miniere a produs o mare satisfacţie pentru cei prezenţi. În ceea ce priveşte strategia de viitor a USME Jilţ-Turceni, Ion Ruşeţ şi-a manifestat dorinţa denunţării contractului colectiv încheiat cu Complexul Energetic Turceni şi încheierea altuia cu valabilitate pe patru ani, până în 2011. În urma votului delegaţilor, conducerea USME a fost reconfirmată pentru următorii patru ani cu mici modificări, întrucât munca depusă de întreaga structură sindicală timp de trei ani a fost fără reproş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS