27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvertizare cod galben în Mehedinţi

Avertizare cod galben în Mehedinţi

MEHEDINŢI. Conform atenţionării meteorologice cod galben primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 22 octombrie, ora 12.00 – 24 octombrie, ora 21.00, plouă pe arii extinse în majoritatea regiunilor, ploile putând avea şi şi caracter de aversă. În acelaşi timp, se anunţă şi intensificări temporare ale vântului, care izolat va depăşi viteze de 70 – 80 km/h.
În vederea protejării populaţiei, a animalelor şi bunurilor materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ a transmis înştiinţări, încă de pe 21 octombrie 2007, către instituţiile şi operatorii economici cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, toate Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale municipiilor, oraşelor şi comunelor prin care se impune luarea următoarelor măsuri: instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriei; organizarea zilnică şi instruirea Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă, pentru a fi în măsură să intervină în cel mai scurt timp; avertizarea populaţiei pentru a curăţa rigolele şi canalele de scurgere a apei, astfel încât apa pluvială să nu intre în curţi şi locuinţe; verificarea şi punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare a populaţiei; interzicerea aprinderii focurilor deschise pe timp de vânt, a aruncării jarului nestins în gospodării fără amenajarea unor locuri speciale.
Comitetele locale au obligaţia de a comunica imediat la Centrul Operaţional Judeţean, la nr. de fax 311.213, despre iminenţa producerii sau producerea unei situaţii de urgenţă pe raza localităţilor, datele cu privire la amploarea acesteia şi măsurile luate pentru diminuarea efectelor şi restabilirea stării de normalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU