20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidaţi slab pregătiţi pentru posturile Gărzii Financiare

Candidaţi slab pregătiţi pentru posturile Gărzii Financiare

Candidaţii care s-au prezentat la concurs pentru cele 11 posturi la Garda Financiară Olt au fost foarte slab pregătiţi. Din 24 de oameni intraţi în examenul scris, doar patru au obţinut rezultate de trecere, potrivit comisarului-şef Damian Tănăsescu.

„Subiectele au avut un grad de dificultate destul de ridicat. Proba scrisă a constat în 20 de întrebări, iar punctajul maxim a fost 100. Întrebările necesitau capacitate de sinteză mare şi răspunsuri foarte scurte. La 16 întrebări se putea răspunde pe un singur rând, iar la celelalte patru pe câteva rânduri“, a declarat şeful secţiei.

Damian Tănăsescu a spus că este dezamăgit de prestaţia candidaţilor, 20 dintre aceştia fiind respinşi cu punctaje foarte mici – între un punct şi 20 de puncte, echivalentul notei doi.

El a mai precizat că pentru funcţia publică de expert contabil, care necesită nouă ani de experienţă, nu s-a prezentat nimeni la concurs, iar pentru funcţia publică de jurist s-a prezentat un singur candidat care a obţinut 19,2 puncte din 100, fiind respins.

Cei patru candidaţi admişi după proba scrisă, care s-a ţinut la cantina Hidroconstrucţia de pe strada Tudor Vladimirescu, susţin astăzi imediat după prânz proba de interviu, la sediul instituţiei din imobilul DGFP. Ei sunt Valentin Daniel Ghercioiu (admis cu 59 de puncte), Eugen Ionica (admis cu 63 de puncte), ambii concurând pentru un post de comisar debutant din cele şase scoase la concurs, Daniel Dogaru (admis cu 51,4 puncte) şi Laura Bocai (admisă cu 96,8 puncte, cea mai mare notă), dar care concurează pe un singur post din cele cinci funcţii publice scoase la concurs – expert principal.

Având în vedere că din 11 posturi ar putea fi ocupate doar trei, Damian Tănăsescu a anunţat că la sfârşitul lunii noiembrie şi începutul lui decembrie se va organiza un nou concurs, deoarece secţia are nevoie de încă nouă oameni.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU