7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de firme-fantomă în Gorj

Zeci de firme-fantomă în Gorj

Finanţiştii gorjeni au identificat peste 80 de firme- fantomă, majoritatea figurând cu sediul în municipiul Târgu Jiu, însă nedesfăşurând nici un fel de activitate

GORJ. Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj continuă să vâneze societăţile- fantomă. În aproape un an şi jumătate, inspectorii Finanţelor Publice au reuşit să identifice 82 de firme care nu derulează vreo activitate sau pur şi simplu au declarat sedii fictive. Societăţile care nu prestează activităţi în judeţul Gorj au fost publicate pe lista firmelor comerciale inactive, care poate fi accesată pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor, la adresa www.mfinante.ro. În numai câteva luni, numărul societăţilor comerciale aflate pe lista agenţilor economici inactivi s-a dublat, atât Direcţia Generală a Finanţelor Publice, cât şi Garda Financiară desfăşurând o activitate intensă, în ceea ce priveşte depistarea celor care şi-au înfiinţat o firmă doar cu numele, fără a presta ceea ce este trecut în obiectul de activitate.

 

Cu ochii-n patru

 

Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, stabilirea firmelor care nu derulează activităţi le uşurează munca persoanelor care efectuează periodic controale, dar şi patronilor, care pot să verifice cu cine încheie o afacere. Au existat cazuri în care au fost folosite firme- fantomă pentru încheierea unor contracte sau facturi, recupererea prejudiciilor fiind practic imposibil de realizat. Când au mers în teren să efectueze verificările, în baza evidenţei pe care o deţin în comun cu Oficiul pentru Registrul Comerţului, comisarii Gărzii Financiare şi angajaţii Finanţelor Publice nu au găsit pe nimeni la unele dintre sediile declarate în acte, adresele fiind folosite doar pentru a putea înfiinţa societatea respectivă. Dacă unii întreprinzători au înfiinţat firmele în scopuri numai de ei ştiute şi pentru a ocoli prevederile legislative, alţii au uitat pur şi simplu să îşi depună declaraţiile fiscale la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj. Acesta a şi fost unul dintre motivele pentru care patru dintre societăţile declarate inactive au fost trecute pe lista agenţilor economici reactivaţi, după ce au intrat în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS