17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria va aviza investiţiile în unităţile de învăţământ

Primăria va aviza investiţiile în unităţile de învăţământ

Vâlcea.  Banii destinaţi şcolilor din Râmnicu Vâlcea vor intra în bugetele unităţilor de învăţământ numai după ce primăria îşi va da avizul. Primarul Mircia Gutău spune că, începând cu anul viitor, fondurile destinate reabilitării şcolilor din municipiu vor trece mai întâi prin primărie.
„Toate fondurile vor fi derulate cu avizul nostru. Au fost directori de şcoli care au făcut unele plăţi fără ca acestea să fie prinse în obiectivele pentru care erau destinate. S-au trezit apoi că nu mai au bani destui pentru reabilitare şi că rămân cu lucrările neterminate“, a afirmat şeful administraţiei locale din Râmnic.
Gutău a dat ca exemplu negativ conducerea Grupului Şcolar „Henri Coandă“, unde directorul nu a putut folosi banii primiţi pentru reparaţii curente. În opinia edilului-şef, vina pentru managementul prost al unor unităţi de învăţământ revine sistemului prin care sunt numiţi directorii de şcoli.
„Tot de la anul voi insista ca directorii de şcoli să nu mai fie numiţi pe criterii politice, aşa cum se întâmplă în prezent. Părerea mea esta că şefii acestor instituţii ar trebui să fie votaţi de profesori. În acest fel       s-ar putea evita neplăceri de genul celor care se petrec la «Henri Coandă», unde directorul nu este agreat de majoritatea profesorilor“, a mai spus Gutău.
Administraţia publică locală a alocat pentru acest an peste 18 milioane de lei şcolilor şi grădiniţelor.
Potrivit lui Gutău, unii directori au gestionat bine banii, alţii nu. Alt exemplu dat de şeful executivului este cel al Liceului Economic, unde mansardarea clădirii s-a început fără ca primăria să îşi dea avizul pentru banii folosiţi. În prezent, o parte din elevii liceului au fost distribuţi către alte şcoli, acoperişul clădirii fiind în reparaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS