12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBebu, ucis pentru bani?

Bebu, ucis pentru bani?

Trupul ciopârţit al lui Ion Leontin Bebu a fost adus aseară la Craiova, între patru scânduri. Sute de prieteni, vecini şi rude au aşteptat cu lacrimi în ochi sosirea sicriului nevenindu-le să creadă că trupul tăiat în bucăţi pe care l-au văzut la televizor este al lui Leo.

Toată ziua de ieri, în blocul familiei Bebu s-au auzit strigătele de disperare şi plânsetele mamei lui Leontin. „L-au omorât duşmanii şi invidioşii pe copilul meu, frumosul meu“, murmura femeia printre lacrimi. Vecinii stăteau în faţa blocului şi încercau să-şi explice cum Leontin, un tânăr despre care au numai cuvinte de laudă, a ajuns să fie omorât într-un mod atât de crud. „Îl ştim de băiat cuminte, muncitor şi respectuos. Nu ne vine să credem că a intrat în ceva dubios şi că a sfârşit aşa“, a povestit o vecină a familiei Bebu.

În jurul orei 19.00, trupul neînsufleţit al tânărului a fost adus de la morga Spitalului din Caraş-Severin, fiind primit de peste 200 de prieteni, rude şi vecini. Aseară era aşteptat să vină din Portugalia, unde este plecat la muncă, şi fratele lui Leontin. Astăzi, cei dragi îşi vor lua adio de la Leontin Bebu, care va fi înmormântat în cimitirul Sineasca.

 

Criminal în libertate

 

Poliţiştii doljeni şi cei din Caraş-Severin au oferit puţine informaţii despre ancheta în cazul uciderii cu sânge rece a craioveanului Ion Leontin Bebu. Reamintim că sâmbătă seară, pe raza comunei Constantin Daicoviciu din Caraş-Severin, sub un pod de pe DN 6, a fost descoperit cadavrul unui bărbat, căruia îi lipseau membrele inferioare, cele superioare şi capul. Duminică s-au găsit sub alt pod părţile lipsă, băgate în pungi. În urma investigaţiilor s-a reuşit identificarea cadavrului, stabilindu-se că este al lui Ion Leontin Bebu, de 30 de ani, din Craiova, dat dispărut pe 6 octombrie.

Oamenii legii susţin că orice informaţie dezvăluită presei în acest moment ar periclita mersul anchetei în acest caz, „unul deosebit de complex“, după cum a afirmat comisarul-şef Liviu Ţiulescu, adjunctul şefului IPJ Dolj.

Chiar dacă poliţiştii nu oferă informaţii, un lucru este cert: un criminal cu sânge rece, posibil din judeţul Dolj, care a ucis un om şi l-a tranşat, este în libertate.

 

O maşină cu probleme

 

Din declaraţiile prietenilor şi colegilor de serviciu reiese că singura problemă pe care ar fi putut-o avea Leontin este legată de maşina sa, un Daewoo Espero alb, pe care o achiziţionase la mâna a doua. Nicu Braun, directorul adjunct al Direcţiei pentru Sport a judeţului Dolj (DSJ) , locul de muncă al tânărului, a povestit că, la începutul acestei luni, Leontin a venit la serviciu cu maşina sa, pe care persoane necunoscute zgâriaseră mesajul „Dă-ne banii!“.

Braun a mai spus că Leontin Bebu avusese nu cu mult timp în urmă o altercaţie cu fostul proprietar al autoturismului. „Problema poate era maşina, pe care nu ştiu de la cine a luat-o. În vară a fost bătut de fostul proprietar şi eu am fost cu el la IML să-şi scoată certificat. După aceea a fost problema cu maşina zgâriată. Totuşi, nu cred că pentru 1.000-2.000 de euro, cât ar fi putut fi diferenţa la maşină, cineva putea să-l omoare în felul ăsta“, a declarat Nicu Braun.

Maşina respectivă este încă în service, unde a fost dusă pentru a-i fi recondiţionată vopseaua, după ce fusese zgâriată. Angajaţii service-ului sunt ultimele persoane care l-au văzut pe Leontin în viaţă, în după-amiaza zilei de 4 octombrie, atunci când s-a dus să ia maşina DJS Dolj, care fusese dusă pentru reparaţii în acelaşi service.

„Părea agitat şi grăbit atunci când a venit după maşină. Înainte să plece a vorbit la telefon cu o femeie, din câte am înţeles, spunând că se va întâlni cu ea mai târziu“, a povestit Florin Simion, angajat al service-ului.

Maşina DJS Dolj nu a fost găsită

Automobilul DJS Dolj, cu care a plecat Leontin din service, nu a fost găsit, acesta fiind dat în urmărire. Este vorba de un autoturism Daewoo Nubira break, de culoare albastru închis, cu numărul de înmatriculare DJ-O9-ANS, proprietate a Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Cercetări

Poliţiştii doljeni au declarat că în acest caz se fac cercetări de către o echipă formată din poliţişti din Dolj şi Caraş-Severin, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Oamenii legii au menţionat că raportul IML nu este încă finalizat, concluziile medico-legale privind moartea lui Leontin urmând să fie cunoscute peste câteva zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII