12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTermoficarea ar putea da căldură de mâine

Termoficarea ar putea da căldură de mâine

Încă o noapte sub zece grade Celsius şi Regia Autonomă de Termoficare (RATf) Craiova poate da drumul la căldură. Mai-marii regiei sunt în dubiu însă dacă să furnizeze sau nu agent termic, mai ales că, după cum susţin ei, prognozele meteo anunţă o încălzire a vremii spre sfârşitul săptămânii.

„Îi vom anunţa pe cei de la Complexul Energetic (CE), dacă va fi cazul, că vrem să băgăm căldură în calorifere. Pentru a ne crea condiţiile necesare, ei trebuie să mărească presiunea şi să modifice anumiţi parametri“, a menţionat Nicolae Degeratu, directorul adjunct al RATf Craiova.

Dacă totul decurge aşa cum şi-a propus regia, craiovenii vor avea mâine căldură în apartamente. Probleme ar putea apărea însă dacă, în timp ce caloriferele sunt fierbinţi, temperatura de afară va creşte simţitor, astfel încât locatarii să fie nevoiţi să stea cu geamurile deschise.

Nicolae Degeratu recunoaşte că au mai fost probleme de acest gen şi în anii trecuţi. „Trebuie să fim precauţi ca nu cumva să ne trezim, peste câteva zile, cu reclamaţii de la oameni că mor de cald în apartamente şi că le luăm banii degeaba pe căldură, pentru că nu au nevoie de ea“, a conchis directorul adjunct al regiei. Conducerea RATf este de părere că nu va avea probleme, în ceea ce priveşte furnizarea agentului termic, cu partenerii lor de la Complexul Energetic, cărora le datorează 20 de milioane de lei.

În schimb, directorul CE nu s-a arătat atât de încrezător de colaborarea cu regia. „Să văd măcar o parte din bani în conturile noastre şi atunci mai negociem. Arătăm înţelegere şi suntem de acord să nu ne plătească toată suma, dar vrem să dovedească şi ei că sunt de bună-credinţă. În caz negativ, nu ne vom conforma cererii lor“, a precizat Ion Dinulescu, director executiv la CE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII