5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Zece ani de împăduriri

Doljul are una dintre cele mai mici suprafeţe împădurite, 11,7% din suprafaţa totală a judeţului. În vederea sporirii suprafeţelor împădurite, Direcţia Silvică Craiova cumpără la preţuri negociabile, ce pot ajunge până la 30 milioane lei/ha, terenuri agricole pe care se vor face împăduriri. În următorii zece ani se preconizează ca suprafaţa împădurită a judeţului să ajungă la cel puţin 15%. Faţă de procentul de împădurire la nivel naţional, care este de 27%, procentul Doljului va fi mic chiar şi peste zece ani.

Mioara DRAGALINA

 

Precizare

În articolul „Dascălii doljeni se şcolesc în UE“ publicat ieri, 15 octombrie, în cotidianul Gazeta de Sud, au apărut greşeli de redactare. Titlul corect era „Dascălii doljeni nu se şcolesc în UE“, iar Comisia Europeană a alocat României peste trei milioane de euro pentru dezvoltarea de parteneriate şcolare şi proiecte de formare a profesorilor şi nu trei mii de euro, aşa cum a apărut în ziar. Ne cerem scuze şi vă mulţumim pentru înţelegere.

 

Banii europeni de drumuri, insuficienţi în Oltenia

Banii disponibili în cadrul Programului Operaţional Regional pentru drumuri sunt de cinci ori mai puţini decât valoarea proiectelor depuse până acum la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest pe acest segment. Afirmaţia aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care a precizat că instituţia pe care o conduce a depus deja şapte proiecte pe axa 2 „Infrastructură de transport“. „E o bătălie mare între consiliile judeţene. Proiectele însumate depăşesc de cinci ori banii alocaţi pe POR pentru infrastructura de transport. Pe axa 2 s-au alocat 122 de milioane de euro“, a spus Prioteasa.

Cristina BÎŢU

 

Topul retrocedărilor

300 ha de pădure de la Băileşti vor fi retrocedate descendenţilor prinţilor Brâncoveanu. Până acum, în Dolj, este cea mai mare suprafaţă de pădure solicitată şi primită de un moştenitor. Locul doi în ceea ce priveşte mărimea suprafeţelor retrocedate pe Legea nr. 247/2005 îl deţine comuna Vârvor, cu 120 ha de pădure.

Mioara DRAGALINA

 

Lecţie antidrog pentru părinţi

Părinţii şi profesorii elevilor din Dolj au primit o lecţie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, chiar din partea liceenilor. Sub sloganul „Împreună pentru un viitor mai bun“, elevi din clasele a IX-a şi a X-a de la Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“ din Craiova şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj au participat în acest an la concursul naţional de proiecte antidrog „Împreună“. Lecţia de prevenire a consumului de droguri, susţinută de liceeni în faţa Adunării Generale a Comitetelor de Părinţi pe Şcoală, a fost o parte a acestui proiect şi a avut ca scop sensibilizarea, conştientizarea şi motivarea părinţilor care trebuie să se implice şi ei în prevenirea consumului de droguri. „Cei peste o sută de părinţi şi profesori care au participat la această întâlnire au fost informaţi despre influenţa nefastă a consumului de droguri asupra sănătăţii fizice şi psihice şi li s-a prezentat un material video care conţine mărturia unei tinere, consumatoare de droguri“, a precizat subinspector Geta Florescu, de la Biroul de Presă al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj.

Crina RAICEA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS