9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist muşcat de un şofer beat

Poliţist muşcat de un şofer beat

Un poliţist vâlcean a ajuns în spital după ce un şofer polonez în stare de ebrietate l-a muşcat de braţ. Incidentul a avut loc vineri seară, după ce o echipă a Roliţiei Rutiere s-a deplasat la locul unui accident, pe DN 7, în interiorul localităţii Câineni. Potrivit comisarului Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, în jurul orei 19.30 poliţia a fost chemată pentru a cerceta un eveniment rutier în care un autocamion Renault, condus de un şofer polonez, s-a răsturnat în şanţul de pe partea dreaptă a drumului, din apropierea căii ferate.

„Conducătorul auto nu a suferit leziuni şi a fost testat cu etilotestul rezultând valoarea de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost invitat de poliţişti la Spitalul Brezoi pentru recoltarea de probe biologice, dar şoferul a refuzat şi s-a urcat în cabina camionului. În timp ce poliţiştii au încercat să-l determine să coboare din cabină, bărbatul a devenit violent şi l-a muşcat de antebraţul stâng pe agentul-şef adjunct de poliţie Valentin Ancuţa, agent II şi conducător auto la Serviciul Poliţiei Rutiere, din cadrul IPJ Vâlcea, ce se afla în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN7 cu autoturismul aparţinând MIRA. Agentul de poliţie a fost transportat la Spitalul Brezoi, unde i-a fost stabilit diagnosticul plagă muşcată antebraţ stâng“, a declarat comisarul Sărdaru.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei din Brezoi pentru cercetări, iar conducătorul autocamionului a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. „În continuare se fac cercetări de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS